Home Izdvojeno Jelušić: “Kako će projekt Aglomeracije biti gotov ako nema pročistača?”

Jelušić: “Kako će projekt Aglomeracije biti gotov ako nema pročistača?”

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Jutros se održala konferencija za medije Kluba gradskih vijećnika SDP-a, a glavna tema bila je Pročistač, točnije, natječaj za isti. Iz Kluba gradskih vijećnika SDP-a su nedavno upozorili i to u nekoliko navrata upozoravaju na, kako navode, jedan od najvećih problema i projekata.

Ivo Jelušić spomenuo je kako je nakon objave novog natječaja već došlo do poteškoća zbog uložene žalbe. “Podsjećam kako je gradonačelnik govorio kako razmišljaju o spajanju na Zagrebački pročistač, a sada, svjesni da to nije dobro ,rade novi natječaj. Zanima me zašto je obmanjivao javnost, kada je znao, ili još gore, nije znao kako treba riješiti pa je išao s lošim rješenjem.“, govori Jelušić.

Navodi kako već mjesecima traže da se o tome raspravlja te da žele biti konstruktivna oporba i da žele pomoći građanima. “Očekujemo od ove vlasti da bude transparentna, a oni to nisu. Nije način da se skriva pod tepih i da se građanima skriva da postoje problemi.“, govori Jelušić i dotiče se jučer održane presice na kojoj je također bila riječ o projektu Aglomeracije. “Spremni smo pomoći da se dođe do najboljeg rješenja, ovdje se ne ubiru politički poeni nego se treba činiti što bolje za građane. Pružamo ruku suradnje, ali nećemo gledati i šutjeti. Pozovite sve koji mogu pomoći.

Reagirao je i na izjavu direktora VG Vodoopskrbe koji je naveo kako će projekt Aglomeracije biti završen u studenom 2022. godine. Nije mi jasno kako će projekt biti završen ako nema pročistača? Tih 15 tisuća novih priključaka koji će morati biti u funkciji, gdje će se spojiti? Ovaj pročistač to nije u stanju progutati, ni kapacitetom niti tehnološki. Ako se i odabere izvođač radova u jesen, to neće biti gotovo do kraja sljedeće godine. Ponovno nas dezinformiraju.”, zaključuje Jelušić te navodi kako će više o tome pričati na nadolazećoj Sjednici, gdje će se dotaknuti i drugih gorućih pitanja.