Home Izdvojeno JEDNAKI U IGRI Na igrališta stigle sprave za djecu s posebnim potrebama

JEDNAKI U IGRI Na igrališta stigle sprave za djecu s posebnim potrebama

PODIJELITE

Svako velikogoričko dječje igralište svoju će kolekciju upotpuniti s još pokojom spravom za igru, no ovoga su puta one rezervirane prvenstveno za osobe s poteškoćama i izazovima u kretanju i razvoju. U sklopu projekta “Grad jednakih mogućnosti” odvija se i akcija „Jednaki u igri“ koja simbolično počinje postavljanjem sprava za igranje kako bi svako dijete moglo bezbrižno uživati, igrati se, družiti i učiti.

„Želimo realizirati jednakost i kroz dječja igrališta. Svako će igralište dobiti igrala za djecu s posebnim potrebama”, najavio je vd gradonačelnika Krešimir Ačkar koji je obišao igralište u Parku dr Franje Tuđmana. Ačkar je najavio paralelno postavljanje igrala i u drugim dječjim parkovima, od Cvjetnog naselja, igrališta u Matije Slatinskog, Podbrežnice i dalje prema naseljima.

„Grad Velika Gorica mora biti grad jednakih mogućnosti za sve, ali prvenstveno grad koji brine za svoju djecu i za njihovu sigurnost. Tim smjerom nastavit ćemo djelovati i posebnu pozornost pružati ranjivim skupinama naših sugrađana kojima moramo biti na usluzi i čiji svakodnevni život mora biti maksimalno olakšan, s jednakim prilikama za rast i razvoj“, zaključio je Ačkar.