Home Izdvojeno Na javnoj tribini ”Koliko ste s/vezani?” doznajte sve o nasilju u vezama

Na javnoj tribini ”Koliko ste s/vezani?” doznajte sve o nasilju u vezama

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

U srijedu 29. studenog u 19 sati u gradskoj vijećnici u Pučkom otvorenom učilištu održat će se javna tribina u sklopu projekta “Što ti sad hoćeš?”. Tribina pod nazivom “Koliko ste s/vezani?”, u organizaciji Goričkog kluba mladih, bavi se temom nasilja u vezama.

– Na tribini ćete moći saznati i diskutirati što se zapravo krije iza pojave nasilja u mladenačkim vezama i koliko je ono rasprostranjeno među mladima u Hrvatskoj. Osim toga, moći ćete saznati kako vi sami stojite po pitanju nasilja u vezama – najavili su organizatori.

Tribinu će voditi dvije mlade socijalne pedagoginje, Jana i Martina, koje su još kao studentice osmislile program prevencije nasilja u mladenačkim vezama. Taj program se i danas provodi na njihovom fakultetu u sklopu kolegija ”Nasilje u mladenačkim vezama”. Jana trenutno radi u srednjoj školi, a Martina u marketingu jedne medijske kuće. Ovom temom se još uvijek bave, profesionalno i privatno.

– Pojava partnerskog nasilja je zaista raširena u društvu, jer ne mora biti samo fizičko, već i psihološko nasilje, stoga je bitno informirati širu publiku o samoj pojavi i što možemo učiniti ukoliko uočimo negdje obrasce nasilnog ponašanja prema partneru s kojim smo u vezi – rekla je Lucija Lamešić, suradnica Goričkog kluba mladih i voditeljica projekta “Što ti sad hoćeš?”