Home Izdvojeno Jakuševečki vatrogasci 80. obljetnicu okrunili dokumentarcem

Jakuševečki vatrogasci 80. obljetnicu okrunili dokumentarcem

PODIJELITE

Svečanom sjednicom u vatrogasnom domu, Dobrovoljno vatrogasno društvo Jakuševec obilježilo je 80. obljetnicu postojanja i djelovanja za dobrobit svoje zajednice. Društvo broji 124 člana, a mnogi od njih su u svakome trenutku spremni i za najveće izazove. Vatrogasni veterani ponosni su na mlade snage koje aktivno sudjeluju u radu DVD-a, a za koje kažu da su budućnost jakuševečkog vatrogastva.

– Dobrovoljno vatrogasno društvo ne bavi se samo zaštitom ljudi i imovine, te spašavanjem unesrećenih. Ono ima za zadaću okupljanja ljudi, naročito mladih koji su jako zainteresirani za vatrogastvo – istaknuo je predsjednik DVD-a Jakuševec Danijel Dejanić.

U povodu jubilarne godišnjice svog osnutka, društvo je predstavilo dokumentarni film, koji prikazuje razvitak vatrogastva u Jakuševcu. Na filmu je radio autorski dvojac Ana Katulić i Mario Žilec. U 16-minutnom dokumentarcu obradili su sve važne datume i događanja koja su obilježila bogatu prošlost društva, od njegovog nastanka 1935. pa sve do današnjih dana.

[print_gllr id=26811]