Home Izdvojeno Izviđači otvorili Dječji tjedan

Izviđači otvorili Dječji tjedan

PODIJELITE

Manifestacija ‘Dječji tjedan’ u Ščitarjevu otvorena je danas u 10 sati 4. Memorijalom ‘Nitko da ne dođe do prijatelj drag’ uz izviđačke igre i natjecanja.

– Ovo je 4. Memorijal posvećen Tihomiru Tomašiću Tihici, nekadašnjem voditelju izviđača koji je u Domovinskom ratu pogubljen na Ovčari. Kako mu se ime ne bi izgubilo među izvođačima a i u cijelome gradu, prije četiri godine smo pokrenuli memorijal i time okupili izviđače i skaute iz desetak gradova iz Hrvatske.  Mislim da smo uspjeli u ideji očuvanja njegovog imena. – govori nam Alen Konjević, starješina Turopoljske udruge skauta.

Ove godine se u Ščitarjevu organiziralo druženje, suradnja i natjecanje. Mladi su se okušali u desetak različitih igara i time predstavili zdrav život. Bile su predstavljene izviđačke vještine, vatrogasni poligon i ostala klasična izviđačka natjecanja kao što su paljenje vatre, dizanje šatora, signaliziranje zastavicama i pružanje prve pomoći. Nakon natjecanja podijeljene su nagrade.

– Želimo stvoriti cjelovite mlade osobe koje su važne u svim životnovažnim vještinama. Okupili smo razne ekipe iz Duge Rese, Karlovca, Koprivnice, Zagreba uz naše Goričane. Sudjelovali su i učenici iz nekih osnovnih škola Velike Gorice kao i članovi Dobrovoljnih vatrogasnih društava. – dodaje Alen Konjević.

Manifestacija se nastavlja u ponedjeljak u 10 sati, izložbom ‘Zmajevi u oblacima’ i tribinom ‘Kreativnost i igra kod djece’ u Pučkom otvorenom učilištu. Dječji tjedan, u kojemu nas čeka još mnogo događaja, traje do petka, 16. listopada.

[print_gllr id=32079]