Home Najave Izložba zrakoplova i letački program na prvom ”AIRVG2017”

Izložba zrakoplova i letački program na prvom ”AIRVG2017”

PODIJELITE

Prvi velikogorički aeromiting ”AIRVG2017” održat će se 13. svibnja na pisti Zrakoplovno-tehničkog centra (ZTC) Velika Gorica od 11 do 18 sati uz izložbu zrakoplova i sajam zrakoplovstva.

ZTC Velika Gorica prvi puta otvorit će vrata svojih hangara za građane koji će moći zaviriti u svijet održavanja zrakoplova. Zanimljiv će biti i letački program u kojemu je najavljena i Akro grupa ”Krila Oluje” te drugi zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, Zrakoplovna jedinica specijalne policije MUP-a RH, preleti privatnih i zrakoplova aeroklubova, ali i još poneka iznenađenje.

Zrakoplovni dan u Velikoj Gorici za cilj ima promociju zrakoplovstva u Hrvatskoj te Velike Gorice kao ”Grada zrakoplovstva”, a upravo pod tim nazivom od prošle godine se provodi projekt brendiranja našega Grada.– Velika Gorica živi uz zrakoplovstvu i tu se želimo gospodarski, turistički i na bilo kakav način prilagoditi tom izvoru dobra koji donosi snažnu razvojnu komponentu našem gospodarstvu i životnom standardu zaposlenih u zrakoplovnim djelatnostima. Mi smo naučeni živjeti s avionima, učimo to svoju djecu i želimo sa zrakoplovstvom stvarati svoju budućnost – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić najavljujući prvi velikogorički aeromiting i sajam zrakoplovstva.

Organizator ”AIRVG2017” je Grad Velika Gorica, suorganizator je Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i protuzračna obrana, a domaćin Zrakoplovno tehnički centar.