Home Kultura Izložba o arhitekturi našeg grada od ponedjeljka gostuje u Zagrebu

Izložba o arhitekturi našeg grada od ponedjeljka gostuje u Zagrebu

Autorica koncepcije izložbe je Antonia Vodanović, voditeljica Galerije Galženica

PODIJELITE

U ponedjeljak, 13. lipnja, će se u 18 sati, u prostoru Društva arhitekta Zagreba otvoriti gostujuća izložba ”Kultura stanovanja u Velikoj Gorici (1945. – 1990.)”, koja je dio izložbeno-istraživačkog projekta Galerije Galženica (POUVG) naziva ”Moderni grad – arhitektura i urbanizam Velike Gorice”. Izložba prikazuje fotografije i primjere kako su arhitekti u drugoj polovici 20. stoljeća oblikovali prostor našeg grada.

Autorica koncepcije izložbe je Antonia Vodanović, inače voditeljica Galerije Galženica. Kustosice izložbe su Kristina Vujica, Antonia Vodanović i Ivana Haničar Buljan. U sklopu otvorenja izložbe održat će se predavanje arhitektice i urbanistice Hrvojke Paljan naziva ”Stambeno naselje Gorica III – Galženica jug”. Razgovor s arhitekticom moderirat će Lidija Butković Mićin.

Izložba je otvorena do 17. 6. 2022., a možete ju pogledati od 10:00 – 17:00 sati u DAZ-u. Podsjećamo, u Velikoj Gorici, u Galeriji Galženica, ova izložba bila je otvorena u prosincu prošle godine te se mogla pogledati sve do kraja siječnja ove godine.

Više o događaju možete pronaći OVDJE.