Home Kultura Izložba likovnih umjetnika

Izložba likovnih umjetnika

PODIJELITE

Sinoć je u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta otvorena skupna izložba članova Udruge likovnih umjetnika Velike Gorice. Svojevrsna je to zahvala umjetnika svome Gradu i poklon za njegov 20. rođendan.

-Ova izložba je posvećena Gradu Velikoj Gorici. To je grad bogate prošlosti, tradicije i kulture. Mi se na ovakav način njemu svake godine odužujemo. – istaknuo nam je Ante Živković Fošar, predsjednik ULIKUMVG-a.

Na izložbi je 40-ak radova. Prevladava tradicionalni način likovnog izražavanja pa tako ima ekspresionizma, realizma, ali i modernog pristupa. Tematika je raznovrsna, motivi su pejzaži, portreti, sakralni objekti.Ulikum_12S primorskim pejzažem na izložbi se predstavlja i Saša Petroševski Novak koji je u Velikoj Gorici imao samostalnu izložbu 2014. godine.

– Akril je rađen na kartonu dimenzija 70×80 cm. Radio sam sa toplim bojama na ovoj mediteranskoj, odnosno jadranskoj tematici. Zadovoljstvo mi je i čast biti dio ove izložbe. – rekao nam je Petroševski Novak. Iako je rođen u Rijeci i živi u Zagrebu, član je ULIKUMVG-a.

– Imam mnogo prijatelja u Velikoj Gorici. Specifičan je to grad, takozvani ‘grad satelit’ koji teži Zagrebu, a opet nudi sve ono što je potrebno čovjeku. Ovdje se ljepše, mirnije i ugodnije živi. Mislim da ću tu kupiti stan. – rekao nam je kroz smijeh.

Udruga likovnih umjetnika Velike Gorice okuplja članove iz svih dijelova Hrvatske. Prima sve umjetnike, bez obzira jesu li amateri, profesionalci ili su akademski obrazovani. -Mi ne pravimo razlike. Svi smo tu da stvaramo. – rekao je predsjednik Udruge Ante Živković Fošar.Ulikum_17ULIKUMVG svake godine održi 12 samostalnih izložbi svojih članova i jednu skupnu u prosincu. Organiziraju i likovne kolonije diljem Lijepe naše, kao i radionice u školama i vrtićima. Za proljeće pripremaju jedan projekt.

-U ožujku imamo manifestaciju pod motom ‘Borba protiv nasilja’ gdje ćemo obuhvatiti sve obrazovne institucije. To će biti jedan humanitarno-edukativni i kulturološki događaj. – najavio je Ante Živković Fošar.

Tradicionalnu skupnu izložbu članova ULIKUMVG možete besplatno razgledati slijedećih mjesec dana od 7 do 21 sat u izložbenom prostoru POUVG.

[print_gllr id=37171]