Home Izdvojeno Izložba “Etno Mičevec”

Izložba “Etno Mičevec”

PODIJELITE

U sklopu Dana kulturne baštine Turopolja, u Mičevcu se u petak, 11 listopada, otvara izložba Etno Mičevec. Posjetitelji će imati prilike vidjeti razna oruđa, oružja, namještaj i nošnje kakve su od davnina nosili mještani tog turopoljskog mjesta.

–  Zahvaljujem svim dobrim ljudima, mještanima, koji su raznolike predmete kakvi su nekad davno korišteni u našemu kraju, poklonili KUD-u Mičevec  –  kaže njegov predsjednik i organizator izložbe Vladimir Štarkelj.

etnoSvi ovi vrijedni predmeti bit će izloženi u potkrovlju Područne škole Mičevec kao stalna postava muzeja, a kroz izložbu će posjetitelje voditi kustosica Jasna Kirin. Svečanost otvaranja je u 17,30 sati. Izložbu možete pogledati do 15. listopada tijekom cijelog dana, dok će nakon tog datuma biti otvorena od 13,30 do 14,30 sati.

 

10 GODINA DJELOVANJA KNJIŽNICE

KUD Mičevec je jedino županijsko kulturno umjetničko društvo koje ima vlastitu knjižnicu. Ona se također nalazi u Područnoj školi Mičevec, a smještena je u stanu u kojem su nekada živjeli učitelji škole.

U povodu 10.-te obljetnice knjižnice, u petak će uoči otvaranja izložbe, u 14, 30 biti susret djece i mladih sa piscima Božidarom Prosenjakom i Katjom Matković Mikulčić. U crkvi Svetog Benedikta 16 sati bit će služena misa zahvalnica za plodove zemlje.