Home Izdvojeno Izazovi odrastanja u suvremenom društvu

Izazovi odrastanja u suvremenom društvu

PODIJELITE

Dječji vrtić Lojtrica, Velika Mlaka, u petak će biti domaćin godišnjeg simpozija članova stručnog Društva medicinskih sestara dječjih vrtića. Tema je ”Izazovi odrastanja u suvremenom društvu”. Istoimeno predavanja održat će medicinske sestre. Stomatolozi iz Udruge za prevenciju karijesa govorit će o zaštiti zubića te o Danu oralnog zdravlja dok će pedijatrica održati predavanje o smanjenom rastu.

-Trudimo se tim edukacijama biti u trendu i slijediti upute za pravilan rast i razvoj djeteta. Govorit ćemo o mentalnom zdravlju djece, o pretilosti, zdravstvenim zahtjevima koji se stavljaju pred nas, ali i pred djecu koju učimo kako da se sami brinu o svome zdravlju od malih nogu. – rekla nam je Sandra Maršić, zdravstvena voditeljica DV Lojtrice.vrtic-Velika-Mlaka-obilazak-20.jpg

Na simpoziju, koji počinje 18. ožujka u 9 sati, sudjelovat će stotinjak stručnjaka iz cijele Hrvatske. Nakon službenog dijela, obići će kulturno povijesne znamenitosti Turopolja: kapelu svete Barbare i Muzej Turopolja.