Home Izdvojeno Izabrani čelnici velikogoričkog ORaH-a

Izabrani čelnici velikogoričkog ORaH-a

PODIJELITE

orah1

Dosadašnji povjerenik Gradske organizacije ORaH-a Velika Gorica, Dragutin Trupčević, na unutarstranačkim je izborima potvrđen i za predsjednika Gradske organizacije. Potpredsjednica velikogoričkog ORaH-a  je Željka Mačak Šafranko, dok je Dino Vidić njegov potpredsjednik. Za članove Gradskog foruma izabrani su Ksenija Pešl, Sandra Carić Herceg, Franjo Čunčić i Danijel Tomljanović.

Unutarstranački izbori Održivog razvoja Hrvatske provedeni su u cijeloj Hrvatskoj za sve stranačke funkcije, a predstavljen je i izborni proces kojim su, po prvi puta u nekoj političkoj stranci u Hrvatskoj, članovi i članice elektroničkim ili dopisnim putem tajno glasovali prema načelu „jedan član, jedan glas“, a kandidati i kandidatkinje su prošli kroz proces kadrovskih testiranja.

– Prilikom izbora je poštovano načelo paritetne demokracije koje omogućava jednaku zastupljenost muškaraca i žena. Sveukupno gledajući, može se ustvrditi kako su provedeni unutarstranački izbori ORaH-a svojevrsna inovacija u unutarstranačkoj demokraciji u Republici Hrvatskoj – ističu iz te stranke.