Home Izdvojeno Iz škole u mirovinu: ‘Učiteljski poziv je samo davanje, ali na kraju...

Iz škole u mirovinu: ‘Učiteljski poziv je samo davanje, ali na kraju vam se sve to vrati natrag’

PODIJELITE

14 učitelja velikogoričkih škola koji u mirovinu odlaze ove školske godine primio je gradonačelnik Dražen Barišić kako bi im zahvalio na obrazovanju i odgoju generacija učenika. Idućeg mjeseca u zasluženu mirovinu odlazi i ravnatelj Osnovne škole Eugena Kvaternika Ivica Gazdić, koji je tu funkciju obnašao punih 30 godina.

– Osjećam se i tužno i radosno. Tužan sam što napuštam svoje prijatelje i klince u školi, ali sam ujedno i sretan da sam nakon dugo godina rada u odgoju i obrazovanju doživio odlazak u mirovinu i da sam iza sebe ostavio puno lijepih uspomena svojim đacima i profesorima – rekao je Gazdić.

akcija_skolarac5

Prijem za profesore i nastavnike Grad svake godine organizira u povodu Svjetskog dana učitelja te ih prigodno nagrađuje. Učitelji su ove godine na poklon dobili cvijeće i ručne satove.

– 14 nastavnika, učitelja, profesora i ravnatelja koji su ovdje sa nama čine stupove društva i naše Velike Gorice. Time njima osobno izražavamo zahvalnost i pijetet, ali svakako i struci i obrazovanju koje se nalazi na marginama društva i Vlade treba reći hvala – napomenuo je gradonačelnik Barišić.

ucitelj2

Učiteljski poziv ne može se usporediti niti s jednim drugim jer ono je cijeli radni vijek samo davanje znanja i ljubavi, ali na kraju se sve to vrati, na primanju je rekao ravnatelj Gazdić u ime okupljenih kolega.

– Znači, cijeli život formiraš jedno mlado biće da bi ono danas sutra bilo dobar čovjek. Međutim, s druge strane, to je također jedini poziv kojemu se to sve kroz odrastanje djece vraća natrag, gdje god idete, krenete, uvijek vas dočeka neki bivši učenik i kaže ‘hvala profesore za sve ono što ste za mene učinili’ i to je ono najljepše što se u životu može doživjeti – zaključio je Gazdić.