Home Najave Iz GKM-a pozivaju na interaktivno predavanje o drevnim disciplinama

Iz GKM-a pozivaju na interaktivno predavanje o drevnim disciplinama

Voditelji radionice su Žana Barišić Došen i Denis Ljevaković.

PODIJELITE

Ovog i sljedećeg četvrtka, 8. i 15. ožujka, u 19.30 u prostorijama Goričkog kluba mladih održat će se interaktivno predavanje u sklopu projekta ”Valovi radosti” kojeg provode ”Art of Living” organizacija i Veleposlanstvo Indije.

Cilj projekta je širenje svijesti o dobrobitima yoge, meditacije i tehnika disanja kao drevnih disciplina u našem modernom svijetu. Iako nam se naizgled Indija čini kao drugačiji svijet, posve različitih kulturnih i društvenih vrijednosti, njezino nam naslijeđe daje upravo ono nama potrebno znanje: kako riješiti stres, depresiju, doprinijeti fizičkom i mentalnom zdravlju te izliječiti tzv “bolesti” modernog svijeta, napominju organizatori. Od njih učimo i o samom pristupu prema pojedincu i društvu, usmjerujući pažnju na zaboravljene društvene vrijednosti kao što su briga za svoju okolinu, brigu za okoliš, nenasilje te općenito veću društvenu toleranciju. – Nizom interaktivnih predavanja koja će voditi certificirani ”Art Of Living” voditelji diljem Hrvatske, predstavit ćemo navedene drevne discipline i kako ih implementirati u moderan život. Sva predavanja zamišljena su kao radionice u kojima će svi sudionici svojim sudjelovanjem imati priliku naučiti neke od vrlo dragocjenih alata i metoda za poboljšanje kvalitete života – najavili su organizatori.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a njezini voditelji su Žana Barišić Došen i Denis Ljevaković. Žana Barišić Došen je diplomirana ekonomistica iz Zagreba te volonterka i voditeljica Art of Living programa. Članica je Upravnog odbora Međunarodne organizacije za promicanje ljudskih vrijednosti Hrvatske, zaposlena je u nevladinoj organizaciji te je također voditeljica i osnivačica jednog zagrebačkog yoga studija u kojem i sama podučava yogu. Denis Ljevaković je diplomirani pravnik iz Zaprešića i dugogodišnji je volonter i voditelj programa ”Art of Living” fondacije usmjerenih na poboljšanje kvalitete življenja pojedinca s bogatim iskustvom vođenja radionica u Hrvatskoj i inozemstvu. Zaposlen je kao ravnatelj Crvenog križa u Zaprešiću te je kao član Upravnog odbora i volonter uključen u aktivnosti Međunarodne organizacije za promicanje ljudskih vrijednosti Hrvatske.