Home Izdvojeno Ispred glavnog ulaza postavljen šator: “U Dom zdravlja isključivo nakon trijaže”

Ispred glavnog ulaza postavljen šator: “U Dom zdravlja isključivo nakon trijaže”

PODIJELITE

Ispred velikogoričkog Doma zdravlja postavljen je šator koji će služiti za trijažu.
Razlog tome je pojačana kontrola ulaska pacijenata u Dom zdravlja, s obzirom na to da je bilo slučajeva da su dolazile osobe kojima je određena samoizolacija, a da na to nisu upozorili. Iz tog razloga je dio osoblja Doma zdravlja u samoizolaciji i nisu više na usluzi goričkim pacijentima.

“I sam sam testiran jer je jedan od mojih pacijenata pozitivan. Bio je kod mene u ordinaciji u Črnkovcu. Došao mi je pacijent s korona virusom. Nisam to znao niti se to tako prezentiralo. Rekao je da nije bio nigdje u kontaktu i da nije bio vani, dakle nikakvu pozitivnu anamnezu nije imao” – rekao nam je dr. Zagorac, ravnatelj velikogoričkog Doma zdravlja, čije je nalaz na sreću, negativan.

Od prošlog petka u našem Domu zdravlja funkcionira ambulanta namijenjena isključivo radu s potencijalno zaraženim osobama, a iz dana u dan prilagođava se rad te ambulante novim uvjetima i novim informacijama i smjernicama. No, umjesto praćenja uputa neki pacijenti su sami donosili zaključke što je najbolje za njih i dolazili u sve dijelove Doma zdravlja mimo uputa.
-To se više ne smije događati da ne bi došlo do proboja u gorički zdravstveni sustav, a onda bi mogao nastati veliki problem- poručuje Dr Zagorac.

Stoga shvatite sva upozorenja ozbiljno. Više nemamo niti vremena niti prostora za pogreške. Budemo li neodgovorni i neozbiljni, neće nam ostati više nitko tko će liječiti naše roditelje, djecu, članove obitelji, prijatelje.