Home Izdvojeno Iskoristite sunčanu srijedu: Idućih tjedan dana nema stabilizacije vremena

Iskoristite sunčanu srijedu: Idućih tjedan dana nema stabilizacije vremena

PODIJELITE

Noćas je na velikogoričkom području pala 31 litra kiše po četvornom metru. Riječ je o polovici mjesečne količine oborine. Prvog dana klimatološke jeseni znatno je zahladilo. Dnevni maksimalac za ovaj dio godine trebao bi biti 24 celzijevih stupnjeva, ali danas temperatura zraka neće prijeći 16 celzijevaca. Od prognostičara Državnog hidrometeorološkog zavoda doznajemo kako idućih tjedan dana nema stabilizacije vremena.

akcija_skolarac3

Kiša će povremeno padati svakoga dana, jedino je u srijedu vjerojatnost za kišu manja. Temperatura zraka u srijedu će porasti zbog sunčanog vremena, ali samo nakratko jer već u četvrtak stižu novi kišni oblaci. Povremeno su mogući izraženiji lokalni pljuskovi i grmljavina.

Sutra, 2.rujna, bit će pretežno oblačno, povremeno s kišom. Vjetar većinom umjeren sjeverni. Temperatura zraka uglavnom između 13 i 16 °C.

oblaci

ĆUDLJIVO LJETO

Prognostičari ističu kako je ovo ljeto obilježila prosječna temperatura zraka, ali ekstremna količina kiše. Noćas je tako na Griču palo čak 54 litara po četvornom metru, 49 na Sljemenu, a 38 u Maksimiru. Velika Gorica je s 31 litrom i dobro prošla, pa su velikogorički vatrogasci za razliku od zagrebačkih kolega noć proveli bez ispumpavanja podruma.