Home Kultura IRAN U PREZENTU Putopisno predavanje Ivana Đogića, koji je osim posla, u...

IRAN U PREZENTU Putopisno predavanje Ivana Đogića, koji je osim posla, u Iranu našao i ljubav

'Želio sam objasniti da je Iran tirkizan, a ne crn, da je riječ o fascinantnom povijesnom i kulturološkom nasljeđu, koje s velikim ponosom i dostojanstvom Iranci svakodnevno nose'

PODIJELITE

Danas će u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom 19.00 sati Ivan Đogić održati putopisno predavanje o Iranu, gdje od siječnja 2018. godine živi i radi u kao konzultant na razvojnim projektima u turizmu i kao privatni turistički vodič za strane posjetitelje.

Želio sam objasniti da je Iran tirkizan, a ne crn, da je riječ o fascinantnom povijesnom i kulturološkom nasljeđu, koje s velikim ponosom i dostojanstvom Iranci svakodnevno nose. A htio sam dati i protutežu nekim ustaljenim negativnim percepcijama Irana u zapadnim medijima. Ili barem objasniti neka pravila da zapadni čitatelj shvati pozadinu priče – kazao je Ivan.

Mala zanimljivost – Ivana i njegovu Faribu u svojem filmu “Ljubav oko svijeta” predstavili su Anđela i Davor Rostuhar kao jednog od brojnih parova koji su na vlastitom primjeru pokazali što ljubav znači u različitim društvenim zajednicama.

*Ulaz uz predočenje COVID potvrde