Home Izdvojeno Ines Grdenić osvojila zlato, a Ivan Vrban srebro na Prvenstvu Balkana

Ines Grdenić osvojila zlato, a Ivan Vrban srebro na Prvenstvu Balkana

PODIJELITE

Unatoč velikoj i jakoj konkurenciji od 836 natjecatelja iz 12 zemalja, na 15. Prvenstvu Balkana u Sofiji do izražaja su došli velikogorički karataši. Ines Grdenić osvojila je zlato u kategoriji juniorki -48kg, dok je Ivan Vrban osvojio srebro u ekipnom dijelu natjecanja kao član muške kadetske ekipe.

karate5

Ines je do finala pobijedila u 4 vrhunski odrađene borbe i niti jedna protivnica nije joj napravila poen (Bugarska, Srbija, Makedonija, Srbija-finale).

Ivan je nastupio u svojoj kategoriji pobijedivši u dvije borbe. Predstavnik Albanije u trećem kolu ga tijesno pobjeđuje i tu prestaje njegov nastup. Kasnije, Ivan igra za kadetsku ekipu s kojom osvaja srebro.

karate9– Ekipu čini 5 boraca, a istaknuli bi da je Ivan pobijedio u svakom svojem meču te uvelike pridonio ekipnom srebru. Još su nastupili Kristijan Obrazović i Mia Mijović. Mia nažalost gubi u prvom kolu od predstavnice BIH, dok Kristijan prolazi daleko odrađujući 5 borbi, no nedovoljno za medalju. U konkurenciji od preko 40 boraca, pobjeđuje u prva dva kola, gubi u trećem, no protivnik zbog ulaska u finale ga povlači u repesaž. U repesažu pobjeđuje jednu borbu, no u idućoj tijesno gubi – kažu iz Karate kluba Velika Gorica ističući kako je prvenstvo po konkurenciji bilo u rangu Europskog ili Svjetskog.

– Svaka zemlja je po kategoriji mogla prijaviti po 4 natjecatelja, tj. četiri najbolja borca iz svake kategorije. Nastupili smo sa 4 natjecatelja koji su na širem spisku reprezentacije, s tim da su Ines Grdenić i Ivan Vrban u užem izboru, tj. osigurali su nastup na idućem Europskom prvenstvu za kadete i juniore u Zurichu, u veljači 2015.-e, kao najbolji u svojoj kategoriji – dodali su iz Karate kluba čije članove uskoro očekuje ekipno prvenstvo Hrvatske na kojem će predstaviti svoju kadetsku ekipu.