Home Izdvojeno Indonezija-zemlja osmijeha

Indonezija-zemlja osmijeha

PODIJELITE

KUD Stari grad Lukavec boravi na festivalu folklora u Indoneziji. Otok Sulawesi, Polewali Mandar. Iz drugog kraja svijeta stižu samo pozitivne reakcije na zemlju, ljude i festival.

Lukavčani su nakon dugačkih 30 sati putovanja stigli na odredište 31. srpnja u kasnim večernjim satima, a već sljedećeg jutra krenule su festivalske obveze. – Svaki dan je ispunjen od jutra do kasnih večernjih sati, od zajedničkih radionica u lokalnim školama i fakultetima, preko uličnih nastupa do večernjih nastupa na glavnoj pozornici festivala.

Iako je tempo naporan, ni jednom članu nije problem jer je Indonezija zemlja osmijeha. Tu su ljudi jednostavni, neopterećeni, susretljivi i izuzetno ljubazni, a osmijeh im ne silazi s lica- istaknula je predsjednica KUD-a Elizabeta Stipetić.

Lukavčani na festivalu predstavljaju svoju zemlju pjesmama i plesovima Turopolja, Zagorja i Bunjevaca, a izvode i indonezijsku pjesmu “Lita pembolongan” koju su naučili prije puta. Moram priznati da je bilo teško odlučiti se na ovakav put zbog daljine, novaca i potpuno različitih kultura. No, sada nam je drago što smo uspjeli, zahvaljujući i našim sponzorima, jer, prekrasno je biti s ovim ljudima, biti zajedno u različitostima i uživati u novim prijateljstvima- zaključila je Stipetić.