Home Izdvojeno Idućeg tjedna novo zaprašivanje komaraca u Gorici, Mlaki i Gradićima

Idućeg tjedna novo zaprašivanje komaraca u Gorici, Mlaki i Gradićima

PODIJELITE

Ljetno je vrijeme, sve više temperature, pa tako i sve veći broj insekata i komaraca na našem području. Nakon prve runde, iz tvrtke Eko-deratizacija dobivamo novi operativni plan za adultno suzbijanje komaraca na području grada Velike Gorice, Velike Mlake i Gradića.

Kako navode, planira se provesti suzbijanje komaraca (odrasle jedinke) na području naselja Velike Gorice, naselja Velika Mlaka i naselja Gradići na području I. i II. zone komunalnog doprinosa Grada Velike Gorice. Suzbijanje komaraca krilatica planira se provesti hladnim ULV zamagljivanjem u ranim jutarnjim satima insekticidima odobrenim od Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja RH za primjenu u naseljenim
područjima.

Suzbijanje će se odvijati u srijedu, 27. srpnja u ranojutarnjem terminu od 4:30 do 7 sati. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta akcija će biti odgođena te obavljena kada budu povoljni vremenski uvjeti. Raspored točnih ulica možete pronaći u nastavku u dokumentu.

Pozivaju se građani da bez potrebe ne izlaze na ulicu u vrijeme zamagljivanja, a naročito se to odnosi na osjetljivije osobe kod kojih bi preparati koji se koristi mogao izazvati iritaciju dišnih putova. Ukoliko na obuhvaćenom području postoje pčelari drže košnice, umoljavamo iste da pčelama onemoguće izlaz iz košnica na dan suzbijanja komaraca.

OPERATIVNI PLAN (2.Adult.akcija-Vel.Gorica,Vel.Mlaka,Gradici)