Home Izdvojeno Iduće srijede koncert flautistice Renate Penezić i pijanistice Zrinke Ivančić Cikojević

Iduće srijede koncert flautistice Renate Penezić i pijanistice Zrinke Ivančić Cikojević

PODIJELITE

Umjetnička škole Franje Lučića iz Velike Gorice poziva na koncert flautistice Renate Penezić koja je inače solistica Zagrebačke filharmonije i profesorica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, te pijanistice Zrinke Ivančić Cikojević, umjetničke suradnice na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Glazbenice su pripremile atraktivan program s djelima hrvatskih i francuskih skladatelja. Koncert će se održati u srijedu 17. svibnja s početkom u 19 sati, u Koncertnoj dvorani Umjetničke škole Franje Lučića na adresi Slavka Kolara 39, Velika Gorica. Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske financijski je podržalo ovaj događaj, a ulaz je slobodan.

Renata Penezić diplomirala je flautu na Akademiji za glazbu u Ljubljani u klasi Fedje Rupela. Zahvaljujući stipendiji Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD), usavršavala se u razredu Andrása Adorjána na Hochschule für Musik u Kölnu. Već na trećoj godini studija postala je solistica flautistica Zagrebačke filharmonije, a uspješno razvija karijeru solistice i komorne glazbenice, surađujući s hrvatskim i inozemnim glazbenim umjetnicima i ansamblima. Nastupala je u Europi i na Dalekom istoku te snimala za Hrvatski radio i zabilježila nekoliko zapaženih nosača zvuka, od kojih je “Božićni koncert” s ansamblom Musica Viva osvojio nagradu Porin za najbolju izvedbu solističke ili komorne skladbe. Također je članica ansambla Musica Viva od njegovog osnutka 1998. godine, a redovito održava seminare iz flaute u zemlji i inozemstvu. Renata Penezić dobila je nagradu “Milka Trnina” za 2008. godinu i posvećuju joj djela vodeći hrvatski skladatelji.

Zrinka Ivančić Cikojević jedna je od najdarovitijih hrvatskih glazbenika mlađe generacije, a laureat je brojnih domaćih i međunarodnih natjecanja. Nastupala je kao solist uz pratnju svih značajnijih hrvatskih orkestara i ansambala, a svoj je talent pokazala na prestižnim glazbenim festivalima diljem Europe. Koncert u Velikoj Gorici jedan je u nizu njenih zapaženih solističkih recitala.