Home Izdvojeno Predsjednik Gorice Nenad Črnko ponudio ostavku!

Predsjednik Gorice Nenad Črnko ponudio ostavku!

PODIJELITE

Priče koje nastaju na šankovima birtija znaju biti jako opasne, najčešće prilično zločeste, a sad – točne ili ne, manje važno… Pukla je tako i priča da su nogometaši Gorice namjerno izgubili utakmicu od Lučkog u petak, a to je čovjeku kao što je predsjedniku Gorice Nenadu Črnku vjerojatno najveći mogući šamar. Svatko tko je samo jedanput razgovarao s tim vrijednim sportskim djelatnikom, odmah će prepoznati da on nije jedan od onih kakvima je, nažalost, promrežen hrvatski nogomet. On nije mutikaša, Nenad Črnko je tip koji uvijek igra fer. U sportu ili u biznisu, ima principe i iza njih stoji. Dakle, ova priča sa šanka je – ćorak!

IMG_6405– Nikad, baš nikad u životu nisam i neću se baviti stvarima poput namještanja utakmica, jer takve stvari nisu dio mojih pogleda na sport. Moji igrači imaju sve, dobili su premiju za Bistru i isplaćene su im u četvrtak te su imali premije i za Lučko, jer mi je iznad svega prioritet bio ostati pošten do kraja. Jučer sam imao toliko prozivanja da me to emotivno slomilo i da sam rekao svojima u klubu da se želim od svega malo odmoriti. Najgore je što momčad na terenu nije dala ni jedan argument da branim klub. Pozvao sam sve u klubu na red i rekao da mi je pun kufer svega što mi pripremaju na domaćim utakmicama – prenosi riječi razočaranog Nenada Črnka portal Sportnews-hr.info.

Sulude priče o namještanju – Gorica je u toj utakmice bila zaista očajna, ali i u nogomet postoje dobri i loši dani, zar ne? – bile su okidač, ali nisu i jedini razlog zbog kojeg je Črnko ponudio Skupšini kluba svoj mandat na raspolaganje.

– Ja sam svoj mandat ponudio predsjedniku Skupštine kluba još 19. ožujka jer smatram da nisam dovoljno učinio o mobilizaciji lokalne zajednice koja je obećavala brda i doline, a onda naglo ušutjela kada je trebalo početi ulagati u stadionsku infrastrukturu – rekao je Črnko.

Upravo je u izgradnji teren s umjetnom travom, u iščekivanju završetka tog projekta uvjeti za treninge su očajni, a nema pomaka ni po pitanju izgradnje reflektora. Sve to koči klub na putu kojim Črnko želi ići, a to je uvijek visoko, jako visoko. Kad se na to “naljepi” i serija birtijaških priča, jasno je zašto razmišlja o odlasku.

– Nakon što sam objavio da ću dati mandat na raspolaganje Skupštini ne ostvarimo li osvajanje prvog mjesta pismeno su se očitovala dvojica članova IO kluba izjavivši da će odem li ja i oni učiniti isto – kazao je Črnko.

Iako logika kaže da u ovim uvjetima nitko ne može ulazak u prvu ligu spominjati kao imperativ, predsjednik Gorice taj je cilj zadao sam sebi i ne namjerava odustati.

– Sada je prioritet da Izvršni odbor kluba odradi svoje. Moja moralna obveza je da kao najodgovornije osoba u klubu stavim mandat na raspolaganje, ako ne uđemo u Prvu HNL ili ne osvojnimo naslov prvaka. Sve ostalo bit će neuspjeh. Sve smo postavili na razinu da taj doseg bude ostvarljiv – odlučan je Črnko.

I to je, zapravo, najbolja slika onoga što bi Črnko, ne bude li dovoljno razuma u Skupštini, mogao ostaviti iza sebe. Neka ovo ostane samo epizoda koja je, nadamo se, razbudila momčad, ostavka će se odbaciti i krenut će se dalje.  S Nenom Črnkom na čelu. A priče… Ma neka pričaju.