Home Izdvojeno Hrvatski i američki Caritas pomažu izbjeglicama Ukrajine u Velikoj Gorici

Hrvatski i američki Caritas pomažu izbjeglicama Ukrajine u Velikoj Gorici

Za 45 polaznika tečaja hrvatskog jezika u POUVG su podijeljeni udžbenici i radne bilježnice

PODIJELITE
Foto: Caritas

U sklopu projekta Hrvatskog Caritasa i Catholic relief service (CRS) – američkog Caritasa – osigurani su udžbenici i radne bilježnice za učenje hrvatskog jezika koje se odvija u suradnji Grada Velike Gorice i Pučkog otvorenog učilišta. Na ovaj način se potiče podrška Hrvatskog Caritasa učenju jezika za izbjeglice iz Ukrajine u Velikoj Gorici.

Tečajevi hrvatskog jezika za Ukrajince u Velikoj Gorici odvijaju se tri puta tjedna u POU VG, a vodi ih sr. sc. Dariya Pavlešen, viša lektorica za ukrajinski jezik s Katedre za ukrajinski jezik i književnost Odsjeka za istočnoslavenske jezike i književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tečaj trenutno polazi četrdesetak osoba, od kojih neki dolaze i iz Novog Zagreba.

Zahvaljujući suradnji između Hrvatskog Caritasa te financijskoj i tehničkoj podršci koju osigurava američki Caritas za 45 polaznika tečaja podijeljeni udžbenici i radne bilježnice za učenje hrvatskog jezika.

Kako navode iz Hrvatskog Caritasa, u tijeku je planiranje podrške drugim integracijskim aktivnostima na području Grada Velike Gorice za ranjivu skupinu Ukrajinskih žena i djece.