Home Izdvojeno HPD Kučani zapjevat će na Matičinom četvrtku

HPD Kučani zapjevat će na Matičinom četvrtku

PODIJELITE
foto: Arhiva

Hrvatsko pjevačko društvo Kučani sutra u 19 sati gostovat će na 211. Matičinom četvrtku u Muzeju Turopolja. Bit će predstavljene sve sekcije društva.

HPD Kučani osnovano je  2009. godine na inicijativu grupe zainteresiranih mještana, Kučana, s ciljem očuvanja i promicanja kulturne baštine i obogaćivanja kulturnog života u Kučama, Velikoj Gorici i šire. Prvo je snovan Mješoviti zbor, 2010. godine osnovan je Dječji zbor, 2016. godine Muška vokalna skupina, ”Stari pajdaši”, a ove godine s radom je počela i Ženska vokalna skupina. Mješoviti pjevački zbor ima 36 članova, Muška vokalna skupina 11, a Dječji zbor 21 člana. Voditelj pjevanja za sve četiri sekcije je maestro Branko Puceković.

Članovi društva, uz pratnju harmonike, otpjevat će 14 pjesama u službenom dijelu programa. To su: Turopoljska himna, Veličaj, Moja diridika, Daj Kato, Žuto lišće popadalo, Jedno jutro ja ustadoh, Kad u jesen otišle su laste, Polegala trava detela, Sve ptičice iz gore, Svatovska, Jutarnji vjetar (a cappella), Ptičja tuga, Gdje je onaj cvjetak žuti, Superteška riječ.

Nakon domjenka pripremili su i ove skladbe: Plavi jorgovani, La musica di note, U proljeće kad procvatu jabuke, Procvale su dunje na granama, Stavi svjetiljku u prozor, Svirci moji i druge pjesme

– Poštovani, dragi prijatelji, ako želite provesti jednu ugodnu i raspjevanu večer, onda svakako dođite u četvrtak u Muzej Turopolja gdje će vas Kučani razveseliti i otvoriti Vam srce i zajedno će te s nama zapjevati mnoge poznate i lijepe pjesme. Priključite nam se u pjesmi i druženju koje ćemo upriličiti nakon programa. Veselimo se vašem dolasku i
otvorena srca vas očekujemo – pozvao je Mladen Čunčić iz HPD Kučani.