Home Izdvojeno HOK Gorica se prisjeća legende, dede Azenića

HOK Gorica se prisjeća legende, dede Azenića

U subotu, 26. siječnja 3. Memorijalni turnir Antun Azenić „Deda“ u Gradskoj sportskoj dvorani

PODIJELITE

Antun Azenić, popularni Deda bio je veliko ime velikogoričke ženske odbojke. U svijet odbojke je ušao preko svoje kćeri Snježane, koja je preminula prošle godine, a čije su kćeri bile sjajne igračice, od kojih je najveću karijeru napravila Senna Ušić. Ako vam prezime Ušić zvuči poznato u pravu ste, radi se o Svenu Ušiću, članu najbolje postave Cibone u povijesti, one koja je dva puta osvojila naslov prvaka Europe, a baš je Sven bio najbolji igrač u Budimpešti, u drugom finalu 1986. kada je Cibona svladala litavski Žalgiris.

Antun Azenić je praktično stvorio Azenu, klub koji je godinama bio u samom vrhu hrvatske odbojke, ali koji danas proživljava teška vremena, možda i najteža od osnutka.
Ali, nije ovo vrijeme za žalovanje, ovo je prigoda da vas pozovemo da dođete na 3. Memorijalni turnir Antun Azenić „Deda“, koji će se održati u subotu, 26. siječnja u Gradskoj sportskoj dvorani, od jutra do finalne utakmice koja je na rasporedu od 16 sati. Turnir organizira vrijedni odbojkaški kolektiv HOK Gorica.

Goran Klobučarić