Home Izdvojeno HNK GORICA U petak protiv Istre ispraviti dojam i vratiti se pobjedama

HNK GORICA U petak protiv Istre ispraviti dojam i vratiti se pobjedama

Goričani nemaju vremena za žalovanje zbog propuštenog protiv Rudeša

PODIJELITE

Rudeš je apsolviran. Nažalost, Gorica nije uspjela i četvrti put ove sezone upisati sva tri boda protiv sastava koji je poodavno ispao iz društva najboljih hrvatskih nogometnih klubova. Krajnih 1:1 još je i dobar rezultat, jer ne zaboravimo, Rudeš je na kraju utakmice propustio nekoliko vrlo izglednih prigoda. Bolje rečeno, kao i u velikom dijelu ove sezone, sjajni vratar Kristijan Kahlina ponovno je bio na visini zadatka.

Ali, na visini zadatka ponovno nije bio Mario Marina. Ovaj žustri igrač ušao je u povijest 1. Hrvatske nogometne lige. I to, zamislite, po činjenici da je protiv Rudeša zaradio već 16 žuti karton. Nitko prije njega „ne može se pohvaliti“ takvim „dosegom“. Nema vremena za plakanje, užurbana završnica prvenstva već u petak donosi na Gradski stadion Istru. Grogirani protivnik koji je teško poražen i ponižen na svojem travnjaku od Rijeke, probat će se iskupiti kontra Jakirovićevog sastava.

Opet će trener Goričana imati važan zadatak da kroz cijeli tjedan radi na psihološkoj pripremi svojih pulena. Jer, očito da nešto po tom pitanju ne „štima. Gorica je izraziti favorit, puno bolja momčad, ali već su previše puta ove sezone baš u utakmicama kada se očekivala njihova sigurna pobjeda – kiksali. Više nemaju mjesta za prosipanje bodova ako žele dohvatiti četvrto mjesto. Ne ovisi o sebi samima, ali ne trebaju ih niti brinuti kalkulacije, na njima je da pobjeđuju. Za početak već protiv Istre u petak od 16.30 sati.

Goran Klobučarić