Home Izdvojeno Gradsko vijeće dobilo potpredsjednika, izabran SDP-ov Damir Šimunić

Gradsko vijeće dobilo potpredsjednika, izabran SDP-ov Damir Šimunić

PODIJELITE

Vijećnik SDP-a Damir Šimunić postao je potpredsjednik Gradskog vijeća. U prijedlogu kojeg je potpisala predsjednica Kluba vijećnika SDP-a Vesna Fabijančić Križanić stoji kako već dulje vrijeme Gradsko vijeće ima predsjednika i jednog potpredsjednika, a da je drugi potpredsjednik potreban u skladu s člankom 27. Poslovnika Gradskog vijeća.

HDZ-ov Tomislav Lukšić pozdravio je imenovanje ističući kako je to stvar političke korektnosti, ali da u praksi to nije čest slučaj.

vijece-hdz-luksic

– Ovo je primjer dobrog običaja, rekao bih gesta političkog uvažavanja suparnika, a išao bih čak i tako daleko da bih rekao da je to stvar političke korektnosti. Ovakvi primjeri u praksi, međutim, rijetko zažive, pogledamo li sazive prošlih gradskih vijeća ili gledajući druge gradove Županije, vidjet ćemo da tamo baš i nije tako. Osobno izražavam zadovoljstvo što je najveća oporbena stranka kandidirala baš gospodina Šimunića, vjerujemo da dužnost potpredsjednika Gradskog vijeća savjesno i odgovorno – rekao je Lukšić.

DSC_0741

Novoizabranom potpredsjedniku Gradskog vijeća čestitao je i gradonačelnik Barišić.

– Također čestitam gospodinu Šimuniću, zaželio bih mu puno uspjeha u radu. Izrazio bih i pohvalu Gradskom vijeću na političkoj korektnosti, uvažavanju i suglasju oko nekih točaka – dodao je Barišić.