Home Kultura Gradski zbor Franjo pl. Lučić poziva na koncert adventskih i božićnih pjesama

Gradski zbor Franjo pl. Lučić poziva na koncert adventskih i božićnih pjesama

Koncert će posjetiteljima pružiti priliku da uživaju u zvucima blagdanske glazbe te da osjete radost i užitak koji glazba pruža duši i tijelu

PODIJELITE

Gradski zbor “Franjo pl. Lučić” najavljuje koncert adventskih i božićnih pjesama koji će se održati u ponedjeljak, 11. prosinca, s početkom u 19 sati, u Osnovnoj školi Eugena Kumičića.

Ovaj glazbeni događaj osim što obilježava blagdansku atmosferu, predstavlja i izraz zahvalnosti prema školi koja je velikodušno zboru ustupila prostor za održavanje proba. Program koncerta obuhvaćat će najljepše domaće i strane blagdanske pjesme, od onih tradicionalnih iz starih zbirki do dobro poznatih poput “Tihe noći”, sve s ciljem stvaranja ugodnog uvoda u predstojeće blagdane.

Pozivaju se svi ljubitelji glazbe i podržavatelji zbora, koji kontinuirano djeluje i održava koncerte od 1997. godine, da se pridruže ovom glazbenom doživljaju. Koncert će također poslužiti kao prilika za sve zainteresirane da se upoznaju s radom zbora te da razmotre mogućnost pridruživanja i sudjelovanja u čuvanju glazbene baštine.

Pod ravnanjem dirigentice prof. Dubravke Veliki, uz pratnju na klaviru prof. Marijane Komljenović, koncert će pružiti posjetiteljima priliku da uživaju u zvucima blagdanske glazbe te da osjete radost i užitak koji glazba pruža duši i tijelu.