Home Izdvojeno Gradska knjižnica ponovno otvara svoja vrata

Gradska knjižnica ponovno otvara svoja vrata

PODIJELITE

Revizija knjižnog fonda u Središnjem dijelu za odrasle završit će kroz deset dana. U ponedjeljak, 7. studenog knjižnica se ponovno otvara za korisnike.

U Gradskoj se knjižnici tijekom rujna i listopada obavio opsežan i zahjevan posao obrade preko 60 tisuća knjiga. Svaki svezak se pregledao, označio žigom, određeno mu je mjesto, vraćen je na policu ili spremljen u kutiju, po potrebi popravljen, zalijepljen ili doniran, a stavljene su im nove oznake i datumnici. Revizija, koja se provodi svakih deset godina, provedena je podrobno i temeljito.gradska knjižnica knjige police knjiga_kvgkatd (4)
– U predvorju Pučkog otvorenog učilišta svakodnevno je bila postavljena improvizirana čitaonica novina i časopisa za vjerne čitače Središnjeg odjela za odrasle te smo svakodnevno bili otvoreni za sve upite korisnika putem telefona i e-maila – istaknula je Ivana Grubačević iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

Tijekom revizije je uočeno kako je velik broj knjiga uništen nepažnjom korisnika, raznim mrljama i tekućinama, šaranjem stranica, preklapanjem rubova stranica. Iz knjižnice apeliraju korisnicima da knjige prilikom čitanja i korištenja čuvaju od oštećenja jer je stanje knjiga odgovornost čitatelja koji će ubuduće oštećenu knjigu morati zamijeniti novom.

gradska knjižnica knjige police knjiga_kvgkatd (1)
– Od početka studenog u Središnjem odjelu za odrasle korisnici će ponovno moći posuđivati i razduživati knjige, čitati novine i časopise, koristiti računala za pristup internetu i tihi rad te koristiti čitaonicu. Većina hit naslova vraćena je tijekom protekla dva mjeseca i pune su ih police i preporučni stolovi u knjižnici, a uskoro će korisnicima biti na raspolaganju i najnoviji naslovi domaćih nakladnika – dodala je Ivana Grubačević.

gradska knjižnica knjige police knjiga_kvgkatd (10)
Iz knjižnice su zahvalili na strpljenju te pozvali sve korisnike na nova knjiška druženja.