Home Izdvojeno Gradska knjižnica organizira Lucijine dane

Gradska knjižnica organizira Lucijine dane

PODIJELITE

U Gradskoj knjižnici Velika Gorica počinje manifestacija Lucijini dani koja će trajati od četvrtka, 1. prosinca do utorka, 13. prosinca. Lucijini dani književna su druženja, a organiziran je prigodan program za sve uzraste.

U Dječjem odjelu održavat će se svakodnevne Adventske pričaonice za djecu uz čitanje slikovnica i dječjih knjiga tematski vezanih uz advent i Božić. Prikazat će se i izložba o svetoj Luciji, zaštitnici turopoljskog kraja, ali i predavanje “Sveta Lucija” koje će održati Maja Ergović, etnologinja iz Muzeja Turopolja u petak, 9. prosinca u 10 sati.lucijini-dani

Za roditelje i odgajatelje u ponedjeljak, 12. prosinca u 18 sati organizirana je psihoedukativna radionica na temu Disleksije koju će održati  logopedkinja Maja Kelić iz SUVAG-a.

U Galženici bit će postavljena izložba o Milanu Bogdanoviću, zavičajniku iz Dubranca koji je najznačajniji prevoditelj drama Williama Shakespearea koji ih je preveo 17. Trajat će od 10. do 31 prosinca.

Predavanje “Priča o svetoj Luciji” u Galženici u ponedjeljak, 12. prosinca u 13 sati povodom blagdana održat će Đurđa Jandriš Parać.

U Središnjem odjelu za odrasle u ponedjeljak, 5. prosinca u 19 sati prikazat će se film “Sisačka Majka milosrđa”. – Film donosi prikaz štovanja Bogorodice u Sisačkoj biskupiji, na području Turopolja, Moslavine, Pokuplja, Posavine i Banovine. U njemu je prikazana marijanska baština dijela Turopolja, a u filmu je zabilježen i nastup članova folklornog ansambla “Turopolje” – poručila je Ivana Grubačević iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

I ove godine obilježit će se obljetnica smrti Augusta Šenoe, najslavnijeg turopoljskog zeta. On je trajno postao vezan za turopoljski kraj ženidbom sa Slavom pl. Ištvanić iz Velike Gorice. U utorak, 6. prosinca u 11 sati predstavit će se projekt “Kuća Šenoa”, memorijalna zbirka u obiteljskoj kući Šenoa u Zagrebu. Jasmina Reis, voditeljica udruge “Svi naši Šenoe” ispričat će kako je došlo do otvaranja zbirke za javnost te što se zanimljivo može saznati i vidjeti.