Home Izdvojeno Gradonačelnik u obilasku spomenika braniteljima

Gradonačelnik u obilasku spomenika braniteljima

PODIJELITE

Povodom Dana Svih svetih i Dušnog dana, gradonačelnik Dražen Barišić će sa svojim suradnicima obići gradska groblja i spomenike hrvatskim braniteljima na području Velike Gorice, gdje će položiti cvijeće, zapaliti svijeće i pomoliti se.

Obilazak spomenici_1

Na groblju u Vukovini, ispred središnjeg križa delegacija je zapalila svijeće i pomolila se za poginule branitelje.

– Danas želimo odati počast onima koji su dali svoje živote na oltar domovine i podružiti se s našim sugrađanima koji pripremaju grobove svojih najdražih za dane koji su pred nama – rekao je Barišić.

Obilazak spomenici_5

Nakon Vukovine, Barišić je posjetio spomenik poginulog hrvatskog branitelja Tomislava Hrkovca u Mraclinu, gdje je s obitelji zapalio svijeću, položio cvijeće i pomolio se.

Majka poginulog Tomislava emotivno je doživjela ovaj posjet. Okupljenima je pokušala objasniti svoju neizrecivu tugu.

– Jako mi je teško i treba s tim osjećajima živjeti tolike godine. Kad mi je sin poginuo imala sam 40 godina, a sada imam 64 godine. Moj sin završio je srednju školu Nikole Tesle i prije izbijanja rata bio je zaposlen, imao je riješeno stambeno pitanje i nije išao u rat kako bi profitirao na bilo koji način. Njega je vodilo domoljublje i ljubav prema Hrvatskoj. Žalosti me kad vidim u kakvom se stanju nalazi naša domovina za koju je moj sin dao ono najvrednije, svoj život. – objasnila je Ljubica Hrkovac, majka poginulog branitelja.

Obilazak spomenici_6

Tijekom dana gradonačelnik će posjetiti Turopolje, Kuče, Kosnicu, Veliku Mlaku, Lukavec, Donju Lomnicu, Gradiće, Malu Bunu, Kurilovec i gradsko groblje u Velikoj Gorici.