Home Izdvojeno Građani predložili gdje policija treba kontrolirati brze vozače

Građani predložili gdje policija treba kontrolirati brze vozače

Ova tema izazvala je veliki interes među našim čitateljima

PODIJELITE
foto: Kristina Popčić

Ograda obiteljske kuće u Obrezini uništena je jučer kada se u nju po četvrti put zabilo vozilo. Sreća u ovoj prometnoj nesreći je da nitko nije stradao i da u trenutku izlijetanja vozila s kolnika u blizini nije bilo djece koja se inače upravo tu igraju. Česte prometne nesreće u tom dijelu naselja razlog su što su mnogi naši čitatelji predložili da se upravo ondje nadzire brzina kretanja vozila u akciji koju će policija provesti 23. studenog.

Kristina Popčić koja živi u kući čija je ograda uništena jučer poslijepodne, svjedočila je nekoliko puta ovakvim prometnim nesrećama u svojoj ulici. U jednoj se mladić u alkoholiziranom stanju zabio u ogradu, no poslije je sve sam sanirao. – Posadio je cvijeće i sve poravnao. I kad smo mu htjeli pomoći, rekao je da mu nismo ni pomogli piti pa ne moramo ni njegov nered popravljati. Stvarno divno za čuti – rekla nam je Kristina koja se nada da će na toj lokaciji biti postavljeni ležeći policajci kako bi se barem u svom dvorištu njezina obitelj osjećala sigurnije.

Posljednjih dana svjedoci smo sve češćih ovakvih prometnih nesreća koje svjedoci fotografiraju i objavljuju na društvenim mrežama. Svjesni su tog i u MUP-u pa su odlučili na području cijele Hrvatske provesti 24-satnu akciju nadzora brzine kretanja vozila. Kako bi akcija bila uspješna, odnosno kako bi smanjili eventualne prometne nesreće na najkritičnijim lokacijama, pozvali su građane da im dostave svoje prijedloge.

Na objavu na našem Facebook portalu reagirali su brojni čitatelji. Predlažu da se brzina kontrolira na ulazu u Turopolje iz smjera Buševca, Petrovinska i Gradićka ulica u Petrovini Turopoljskoj, u Velikoj Kosnici prema Mičevcu, Ježdovečka ulica u Ježdovcu, cijelo naselje Kuče jer se vozači ne pridržavaju ograničenja brzine od 40 kilometara na sat, zatim u Velikoj Gorici Fabijančićeva od pečenjare Zen, Sisačka, Školska, Seljine brigade, Matije Magdalenića, već spomenuto naselje Obrezina, prometnice u Strugama i Kozari Boku. Svi prijedlozi mogu se slati do 18. studenog na mail zagrebacka@policija.hr. Vjerujemo da će neki od njih biti i uvaženi te da će vozači biti oprezni u prometu i pridržavati se pravila ubuduće, a ne samo kada se provode policijske akcije.