Home Izdvojeno Građani i policajci prikupili čak 265 doza krvi, a pojavio se i...

Građani i policajci prikupili čak 265 doza krvi, a pojavio se i „jubilarac“

PODIJELITE

U trodnevnoj akciji Crvenog križa u Velikoj Gorici je prikupljeno 265 doza krvi. U akciji je zabilježen i „jubilarac“. 54-godišnji Milan Hodak krv je dao 125. put što je rijetkost.

– Milanu Hodaku ćemo uručiti posebnu Zahvalnicu za izvanredan uspjeh što se doista rijetko dodjeljuje. Inače, najveći darivatelji krvi na velikogoričkom području su Jadranko Račić sa 300 darivanja te Zdravko Lučić koji je svoju krv darovao 200 puta  –  kaže Renata Deak iz velikogoričkog Crvenog križa.

racicRAČIĆ NAJVEĆI DARIVATELJ U ZAGREBU I VELIKOJ GORICI

Humanost i mogućnost da nekome pomogne, Račićeva je nit vodilja.

–  Darivatelj sam od 1979. godine, s time da sam prvi put krv dao 1974. godine još kao srednjoškolac. Tada je akcija odžana u Gimnaziji, a dao sam krv jer sam navršio 18 godina i stekao uvjet za darivanje. Lani sam među 200 darivatelja dobio nagradu od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Naime, ja živim u Velikoj Gorici, ali sam rođen u Zagrebu gdje i radim  –  priča nam 59-godišnji Jadranko Račić, najveći darivatelj krvi u cijelom Zagrebu i Velikoj Gorici.

OD ZRAČNE LUKE DO GALŽENICE

Akcija velikogoričkog Crvenog križa počela je u ponedjeljak, 24.veljače, u Zračnoj luci gdje su krv darivali djelatnici Zračne luke i građani. Prikupljeno je 45 doza. Ostatak, po 110 doza, prikupljeno je u utorak, 25. veljače, u prostorijama Policijske postaje Velika Gorica te u srijedu, 26. veljače u Domu kulure Galženica. Policajci su se građanima pridružili na sve tri lokacije.

Iduće darivanje krvi Crveni križ najavljuje za 27 i 28. ožujka, a akcija će se održati u Domu kulure Galženica.