Home Gospodarstvo Centar za starije sve bliže: Grad dobio 6,1 milijun eura za gradnju

Centar za starije sve bliže: Grad dobio 6,1 milijun eura za gradnju

PODIJELITE

Pored Poduzetničkog inkubatora, između Ulice Podložnica i Avenije pape Ivana Pavla II., uskoro bi trebala krenuti gradnja Centra za Starije u Velikoj Gorici, a današnje uručenje ugovora pokazuje da je Grad samo korak bliže realizaciji. Podsjećamo, projekt goričkog Centra za starije je prijavljen na poziv Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za financiranje gradnje centara za starije osobe kojim će se graditi 18 ovakvih centara u Hrvatskoj.

“Iz ruku predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i ministra rada i socijalne politike Marina Piletića danas nam je i službeno uručen ugovor o sufinanciranju izgradnje Centra za starije osobe u Velikoj Gorici u vrijednosti od 6,1 milijuna eura.”, navodi gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Ukupna vrijednost projekta je 11,7 milijuna eura. Smještajni kapaciteti za cjelodnevni boravak u centru će biti 102 mjesta, a izvaninstitucijske usluge će biti osigurane za preko 500 korisnika.

“To je najveći iznos u povijesti Grada Velike Gorice koji smo povukli za jednu ovako bitnu institiciju i najvažniji socijalni projekt u našem gradu. Više od jednog desetljeća iščekujemo ovaj projekt. Socijalne usluge koje će se pružati u Centru za starije osobe namijenjene su socijalno ugroženim skupinama stanovništva, starijim osobama s najvećim rizikom od siromaštva u lokalnoj zajednici, koje te usluge ne mogu platiti na slobodnom tržištu. Ovo je jedan od najboljih mogućih odgovora na demografske trendove u našem okruženju. Zahvaljujem Vladi Republike Hrvatske koja je prepoznala važnost ovoga projekta, koji je samo jedan u nizu”, rekao je na predstavljanju u kolovozu gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Više o projektu možete pronaći OVDJE.