Home Izdvojeno Gotovo 90% više turista ove godine, Gorica među najposjećenijim gradovima

Gotovo 90% više turista ove godine, Gorica među najposjećenijim gradovima

Zagrebačka županija zabilježila je značajan porast po pitanju broja turista i noćenja

PODIJELITE

Sustav eVisitor je objavio podatke za Zagrebačku županiju u 2021. po pitanju turističkih dolazaka i noćenja. Kako navode, došlo je do značajnog rasta. U 2021. godini ostvareno je 87,5 posto više turističkih dolazaka i 49 posto više noćenja u odnosu na 2020. godinu. Kako navode, domaći turisti su ostvarili 59% više dolazaka i 9% više noćenja, a strani 110% više dolazaka i 91% više noćenja.

U usporedbi s turističkim rezultatima 2019. godine, u 2021. godini ostvareno je 58 posto dolazaka i 69 posto noćenja ostvarenih u 2019. godini.

Među najposjećenijim gradovima županije je naša Velika Gorica, a slijede Sveta Nedelja, Samobor, Jastrebarsko i Ivanić-Grad. Posjećivali su ih turisti iz Njemačke, Poljske, Nizozemske, Italije, Austrije, Češke, Slovenije, SAD, Francuske i Bosne i Hercegovine koji su najviše odsjedali u hotelima, objektima u domaćinstvu, ostalim ugostiteljskim objektima za smještaj te kampovima.

S obzirom na to da je i 2021. godinu obilježila pandemija koronavirusa smatram da itekako možemo biti zadovoljni ostvarenim turističkim rezultatima. Turistički djelatnici uložili su veliki trud kako bi domaći i strani gosti mogli uživati u raznolikoj ponudi naše destinacije osjećajući se pri tom sigurno, a Turistička zajednica ZŽ kroz različite kampanje sustavno radi na promociji i privlačenju turista u zeleni zagrebački prsten“, izjavila je direktorica Turističke zajednice ZŽ Ivana Alilović nadodavši kako je turistički sektor ponovno pokazao da je prilagodljiv i inovativan i da se sinergijom postižu najbolji rezultati.

Nadodala je i kako je prošlu godinu u Zagrebačkoj županiji porastao interes za kućama za odmor koje nude sigurnost, vrhunsku uslugu i autentičan doživljaj. Inače, prošle godine Zagrebačka županija dodijelila je milijun kuna bespovratnih potpora poduzetnicima u turizmu kako bi povećali standard i kvalitetu usluge u svojim objektima i to kroz obnovu i opremanje smještajnih jedinica te razvoj i unapređenje dodatnih sadržaja poput bazena, wellnessa i drugih rekreacijskih, sportskih i zabavnih sadržaja.