Home Izdvojeno Gospođica Neću na Sceni Gorica

Gospođica Neću na Sceni Gorica

PODIJELITE

U dvorani Gorica jučer je premijerno predstavljena “Gospođica Neću”, prema originalnom tekstu Sunčane Škrinjarić, a u režiji Lea Vukelića.

Priča je to o djevojčici Mini, tvrdoglavoj sedmogodišnjakinji koja, baš poput ostalih klinaca njezine dobi, pogađate- ništa neće. Neće se rano buditi, neće prati zube, jesti grah, ići u školu… Neću, neću, neću, njen je odgovor na sve. I tako, dok mala Mina uporno odbija sve oko sebe, vrlo brzo situacija se okreće, mijenjaju se mjesta te sad svijet počne odbijati nju. Nimalo ugodna situacija za našu junakinju koja uči nju, ali i svu djecu u publici, što to znači odrastati, kako se ponašati, što je pristojno, a što ne i kakve posljedice imaju naša djela, a još više naše riječi.

Gospođicu Neću na pozornici je oživjela Karmen Sunčana Lovrić, naša velikogorička glumica koja je, iako publici više poznata po filmskim i ostvarenjima i ulogama u popularnim serijama, svoje višegodišnje kazališno iskustvo stekla glumeći u dječjim predstavama Dramskog studija Kubus. Njoj uz bok tu su sjajni Lidija Kraljić Zavišić i Lovro Ivanković koji na sceni promijene nekoliko uloga. Redatelj Leo Vukelić u predstavi se poigrao i s lutkom, pa tako malu Minu prvo gledamo u vještim rukama glumice kao lutku dok se u trenutku odrastanja ona pretvara u pravu djevojčicu. Upravo se na sredini izvedbe, u sceni odrastanja jasno može popratiti ta mala katarza, moment kad se cijela predstava probudi i počne živjeti nekim novim, drugim životom, te publici prenosi poruku odrastanja.

Predstava je popraćena originalnim glazbenim songovima koji su pravo osvježenje, autorskog dvojca Ive Matije Bitange i Tomislava Babića. Originalne kostime u predstavi potpisuje Dunja Vuković, a cijelu priču prati i funkcionalna scenografija koja se iz kreveta pretvara u tobogan, iz ogledala u ljuljačku. Veselo, živo, razigrano i dinamično, ali istovremeno i poučno, gospođica Neću predstava je za sve one klince mandolince, ali i njihove roditelje kako bi se s vremena na vrijeme podsjetili da suradnjom i razumijevanjem, a ne tvrdoglavošću, svijet može biti sretnije i veselije mjesto za život. Predstava je uvrštena u stalni program scene Gorica te je na rasporedu već danas, u dvorani Gorica u 17 sati.