Home Izdvojeno Goričko kino organizira besplatne projekcije za sve žene

Goričko kino organizira besplatne projekcije za sve žene

PODIJELITE
foto: Ilustracija

Povodom Međunarodnog dana žena Kino Gorica organizira Ženijalni dan. Tog dana, u srijedu, 8. ožujka besplatan je ulaz u kino za sve djevojke i žene. Organizirane su dvije projekcije – film “Sve što dolazi” u 18 sati i “Osam i pol” u 20 sati i 30 minuta.

“Sve što dolazi” (“L’avenir”) je drama koju je u trajanju od 100 minuta režirala Mia Hansen-Love. Glavne uloge tumače Isabelle Huppert, André Marcon i Roman Kolinka.

– Profesorica filozofije u srednjoj školi u Parizu, majka dvoje djece, pred izazovom je da iznova mora pronaći smisao života nakon što joj se dogodio život – umrla joj je majka, dobila je otkaz na poslu, a suprug je želi ostaviti zbog druge žene – ukratko radnju filma opisuju iz Kina Gorice.

“Osam i pol” (“Otto e mezze”) je drama iz 1963. koju je u trajanju od 132 minute režirao Federico Fellini. Glavne uloge tumače Marcello Mastroianni, Claudia Cardinale i Anouk Aimée.

– Talijanski film, spoj satire i groteske, smatra se jednim od najboljih filmova Federica Fellinija. Naslov “81” potječe od broja filmova koje je Fellini do tada snimio. Film je osvojio dva Oscara (za najbolji strani film i kostimografiju) od pet nominacija – poručuju iz Kina Gorica.