Home Vijesti Gorički zadrugari se predstavili u Zagrebačkoj županiji svojim rukotvorinama

Gorički zadrugari se predstavili u Zagrebačkoj županiji svojim rukotvorinama

Na području Zagrebačke županije aktivne su 43 učeničke zadruge u kojima djeluje oko 5200 zadrugara

PODIJELITE
Foto: Zagrebačka županija

Pripreme za Uskrs su u jeku, stoga je tim povodom u prostorijama Zagrebačke županije održana prigodna prodajna izložba radova učeničkih zadruga s područja Zagrebačke županije.

Ove godine se predstavilo 11 učeničkih udruga, a sve ih je obišao zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec. Pohvalio je kreativnost zadrugara, dodavši kako kroz zadrugarstvo djeca stječu dodatna znanja i vještine koje će im itekako biti korisne u budućnosti.

Kao i prethodnih godina učenici su izradili različite predmete, mnoge unikatne i to ručno izrađene. Samo neki od predmeta koji su posjetitelji mogli kupiti bile su ručno oslikane pisanice, vjenčići, nakit te različiti predmeti od keramike ukrašeni motivima Uskrsa, ali i prirodna kozmetika.

Na području Zagrebačke županije aktivne su 43 učeničke zadruge u kojima djeluje oko 5200 zadrugara. Od toga su dvije zadruge pri Centrima za odgoj i obrazovanje u Velikoj Gorici i Lugu samoborskom, četiri u srednjim školama u Svetom Ivanu Zelini, Zaprešiću, Vrbovcu i Jastrebarskom, a ostale su u osnovnim školama.