Home Izdvojeno Gorički vatrogasci odlaze pomoći Slavoncima, a Crveni križ prikuplja donacije

Gorički vatrogasci odlaze pomoći Slavoncima, a Crveni križ prikuplja donacije

PODIJELITE

Grad Velika Gorica pomaže poplavljenim područjima Hrvatske, a pomoć je ponuđena i susjednim zemljama, Bosni i Hercegovini i Srbiji, putem njihovih veleposlanstava. Jučer je iz Crvenog križa odaslan kombi s dječjom hranom i ostalim potrebnim artiklima u distributivni centar u Vinkovcima.

U prostorijama velikogoričkog Crvenog križa, svakim danom od 8 do 21 sat prikupljat će se pomoć za ljude s poplavljenih područja.

– U kontaktu smo s distributivnim centrom u Crvenom križu Vinkovci, gdje se prikupljaju donacije i potom organizirano upućuju na poplavljena područja. Prema njihovim iskazanim potrebama, apeliramo na donacije u hrani, potrebni su trajni artikli poput vode, mlijeka i konzervi, te donacije bebi hrane, pelena,deka, jastuka, higijenskih potrepština i novo donje rublje – istaknula je ravnateljica Crvenog križa Suzana Strunjak.

poplave

– Mi nažalost imamo iskustva s poplavom. Suosjećamo s ljudima koji su ostali bez ičega i kao Grad ćemo se uključiti u pomaganje poplavljenim područjima Hrvatske, ali i mjestima u susjednim zemljama. Pozivam i naše građane koji su u mogućnosti neka daju svoj doprinos te potrebne namirnice i artikle dostave u Crveni križ Velike Gorice ili u Društvene domove u svojim mjestima gdje će, na naš poziv, predsjednici Mjesnih odbora organizirati dežurstva – istaknuo je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Novčane donacije se mogu uplatiti osobno u Crvenom križu Velika Gorica ili na žiro račun HR66 24020061100078750; na žiro račun Hrvatskog Crvenog križa 6923400091511555516 poziv na broj 08 ili putem donatorskog telefona 0609011. Sve online uplate obavljene putem PBZ Carda, Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke oslobođene su bankovnih naknada.

I VATROGASCI KREĆU POMOĆI

Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Velike Gorice pokrenuo je formiranje interventnog tima pripadnika vatrogasnih snaga putem Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice koji će biti poslan na ispomoć u poplavljena područja s potrebnom opremom prema iskazanim potrebama s terena.