Home Izdvojeno Gorički truba i rog najbolji u Makedoniji

Gorički truba i rog najbolji u Makedoniji

Učenici Glazbene škole Franje Lučića na natjecanju "Ohridski biseri" postigli zapažen rezultat

PODIJELITE

Fantastične vijesti stižu iz Ohrida u Makedoniji! Na održanom Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika “Ohridski biseri” učenice i učenici trube i roga iz Umjetničke škole Franje Lučića ostvarili su izvanredne rezultate.

Stefan Gjorgiev u kategoriji A discipline trube osvojio je prvu nagradu, s osvojenih 97,80 bodova i prvim mjestom na listi. Time je izborio sudjelovanje na Grand Prixu, na kojem su se natjecali pobjednici svih kategorija iz svake od disciplina puhača. Dvanaestero izvrsnih glazbenika natjecalo se za tri nagrade, a Stefan je osvojio drugu nagradu te novčani iznos od 800 eura.

 

Veronika Kantarević i Tibor Rajtarić natjecali su se u pred-kategoriji discipline trube te oboje osvojili prve nagrade (Veronika 95,80 bodova, a Tibor 96,40 bodova). U pred-kategoriji discipline roga, Helena Kantarević osvojila je drugu nagradu s osvojenih 94,60 bodova.

Čestitke mladim glazbenicima na osvojenim nagradama, kao i njihovim profesorima – Tomislavu Špoljaru (prof. trube), Amini Belovari (prof. roga) te Ivi Šorši (prof. korepeticije)