Home Izdvojeno Gorički policajci slave svoj dan

Gorički policajci slave svoj dan

PODIJELITE

Velikogorički policajci kao i njihove kolege diljem Hrvatske danas slave svoj dan. Datum obilježavanja Dana policije vezan je uz proslavu Dana Svetog Mihovila, zaštitnika policije.

Kako nam je rekao načelnik velikogoričke policije Kristijan Suša policajci PP Velika Gorica svoj praznik obilježavaju radno kao i svaki drugi dan, ali se danas ipak osjećaju posebno ponosno.

Velikogorička policijska postaja pokriva područje Grada Velike Gorice i Općina Kravarsko, Pokupsko i Orle, veličine 600 četvornih kilometara, a 88 policajaca brine o sigurnosti oko 80 tisuća stanovnika.

Svoje čestitke uputio je i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova, Ranko Ostojić.

– Poštovane policajke i policajci, djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova, U svoje osobno ime zahvaljujem vam se na vašem nesebičnom doprinosu u očuvanju sigurnosti u našem društvu, plemenitom radu i posvećenosti tom životnom pozivu. Izrasli ste u modernu i profesionalnu policiju koja danas čuva mir i brine za sigurnost svih građana Europske unije. Pred nama su novi izazovi, odgovornosti i zadaće. Pozivam vas da ih nastavite savjesno obavljati u duhu zakona, na dobrobit svih građana Republike Hrvatske. Posebnim me ponosom ispunjava svaki pogled na hrvatske policajke i policajce koji svakodnevno, noću i danju, nesebično sudjeluju u razrješenju ove migracijske krize s kojom smo suočeni. Svijet vas je prepoznao kao ponosne policajce koji se ne libe pokazati ljudskost i humanost prema svakom čovjeku koji je u nevolji. Ustrajte u tome, ma koliki teret bio. Kolegice i kolege, neka vas prate sreća i uspjeh – stoji u čestitki ministra Ranka Ostojića.