Home Izdvojeno Gorički odbojkaši pobijedili na domaćem terenu

Gorički odbojkaši pobijedili na domaćem terenu

PODIJELITE
Foto: OK Gorica

Nova tri boda osvojili su odbojkaši OK Gorice pobjedom nad OK Quirinom, rezultatom 3:0 (25:13, 25:18, 28:26) i zadržali prvo mjesto u 2. nacionalnoj odbojkaškoj ligi – centar.

Nakon iskupljenja u Nedelišću, Goričani su dobru igru prenijeli i na sljedeće kolo te puno lakše od očekivanog nanijeli poraz iskusnim i neugodnim gostima iz Siska. Domaćima su za ovaj susret nedostajali Damjan Šprem, Ivan Vrpoljac i ozlijeđeni Snježan Prevolnik, koji je viđen kako na tribinama predvodi pjesmu domaćih navijača. U momčad se vratio libero Domagoj Burčul i olakšao posao ostalim primačima.

Uz već spomenutog Burčula, ostatak prve postave su već standardno na primačima činili Matej Bičvić i Dario Rukavina, srednji blokeri bili su Filip Dumbović i Vedran Vukić, a ubojitu kombinaciju tehničara i korektora činili su Luka Humski i Jurica Skorin.

– Prvi set je pokazao kako gosti imaju velikih problema na prijemu i taj su nedostatak Goričani obilno koristili. Neugodnim servisima udaljavali su protivničke napadače od mreže, dok su igrom u obrani i blokom zaustavljali svaki zalutali metak OK Quirina. Domaćini ubrzo stvaraju veliku prednost pa već u prvom setu Šulc izmjenjuje prvu postavu te u igru uvodi Josipa Huljeva, te juniore Domagoja Ivkovića, Davida Petra Buđaka i Marka Stipića. Izmjene nisu negativno utjecale na igru domaćih koji su gostima u prvom setu prepustili samo 13 poena – poručuju iz kluba.

U nastavku Goričani i Siščani prikazuju istu igru kao i u prvom setu. Gosti se muče s prijemom, dok Skorin, Bičvić, Dumbović i Vukić uspješno završavaju napade domaćih.

– Iznimno sam sretan zbog današnje pobjede. Predmnijevao sam tešku utakmicu protiv iskusnih protivnika iz Siska, no pokazalo se kako smo ipak bili prejaki za njih. Tijekom tjedna smo osim na fizičkoj, puno radili i na psihološkoj pripremi. Izgleda da smo to kvalitetno odradili jer smo pokazali samopouzdanje tijekom cijelog meča, ali i ostali hladne glave kada je to bilo potrebno u napetoj završnici trećeg seta – ispričao je Filip Dumbović.