Home Izdvojeno Gorička Matica hrvatska raspisala natječaj za najbolju kratku priču

Gorička Matica hrvatska raspisala natječaj za najbolju kratku priču

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici raspisao je 9. Matičin književni natječaj “Turopoljska poculica”. Riječ je o natječaju za proznu formu “kratka priča” pisanu kajkavskim jezikom ili hrvatskim standardnim jezikom.

Natječaj traje od 1. listopada do 25. prosinca, a u natječaju mogu sudjelovati sve odrasle osobe s područja Republike Hrvatske sa svojim dosad neobjavljenim radom. Kratka priča mora sadržavati najviše četiri kartice teksta.

– Rad treba poslati i u pisanom obliku poštom i elektroničkom poštom. Kratku priču potrebno je umnožiti u tri istovjetna primjerka i na svakom naznačiti zaporku. Uz rad treba priložiti podatke koji sadrže: ime i prezime autora, adresu, broj telefona, e-adresu i zaporku kojom je označen. Rukopisi se ne vraćaju autorima – poručuju iz Matice hrvatske.

Natjecatelji moraju dostaviti svoj rad do 25. prosinca na adrese – poštom na adresa Matica hrvatska, Ogranak Velika Gorica, Antuna Grahovara 10, 10408 Velika Mlaka (s naznakom za Matičin književni natječaj) te elektroničkom poštom na adresu natjecaj.matica.gorica@gmail.com. Po jedan najbolji rad na kajkavskom odnosno standardnom jeziku odabrat će Prosudbeno povjerenstvo.

Rezultati natječaja bit će objavljeni na internetskoj stranici Ogranka i Grada Velike Gorice. Najbolji radovi i njihovi autori bit će predstavljeni u srijedu, 28. ožujka 2018. godine u 19 sati u Muzeju Turopolja u Velikoj Gorici te objavljeni u časopisu Luč i lokalnim glasilima.