Home Izdvojeno Gorica sve bolje mjesto za život invalida, no i dalje ima prepreka

Gorica sve bolje mjesto za život invalida, no i dalje ima prepreka

PODIJELITE

Sinoć se održala redovna godišnja skupština Udruge za osobe s invaliditetom ‘Suncokret’. Članovi, partneri i volonteri sinoć su se okupili u restoranu Phoenix u Starom Čiču. Udruga Suncokret već mnoge godine uspješno radi na promjeni svijesti o invalidima u našem gradu. Upravo o tome, financijama i sličnim pitanjima raspravljalo se na skupštini.

– Raspravljalo se o izazovima koji su stavljeni ispred mene, nastavku i egzistenciji Udruge te poboljšanju statusa invalida u Velikoj Gorici i okolnim mjestima. Ono što predstoji su razne promjene koje se bave financiranjem Udruge, do sada smo bili podržani proračunom gradova no sada moramo dalje i ne znamo kako će se to dalje razvijati. – rekla nam je Jadranka Kosović, novapredsjednica Udruge za osobe s invaliditetom ‘Suncokret’.

Udruga Suncokret skupština (24)

Upravo radi financijske situacije, Udruga teži što većem broju suradnji te animaciji što većeg broja ljudi. Uvijek im je cilj privući građane da postanu dio tima te da dođu sa svojim idejama. Tako su ovih dana u Udrugu stigle nove volonterke iz Velikogoričke gimnazije – Marcela, Laura i Petra.

– Za volontiranje je došla ideja jer je i moj brat u Udruzi, organizirala se volonterska grupa u našoj školi pa sam predložila da krenemo od Udruge Suncokret. – rekla nam je Petra

– Vrlo je bitno, za nas koji još odrastamo, da vidimo kako ih drugi prihvaćaju pa da ih tako i mi prihvatimo kao jedne od nas jer ni po čemu nisu različiti. Bitno je da im pomognemo i da ih podržavamo u svemu. – izjavila je Laura.

– Trudimo se proširiti tu ideju među našim razredom i društvom. Imamo ideje kojima širimo svijest i želimo poboljšati današnjicu. – dodala je Marcela.

Suncokret-udruga-volonteri

Situacija se za invalide u našem gradu mijenja na bolje. Kako je vrijeme prolazilo, život osobama s invaliditetom u našem je gradu postao sve lakši. Najviše o tome zna bivši predsjednik Udruge.

– Osobe s invaliditetom imaju mnogo vrlina i mi smo ih izvukli kroz rad ove Udruge. Grad se promijenio jako – prije deset godina predali smo gradu skup slika svih barijera koje su smetale invalidima i otežavale im kretanje. Do danas su nestale gotovo sve, možda su neke sitnice ostale no Grad i dalje radi na tome. – izjavio je Antun Andreić, bivši predsjednik Udruge Suncokret.

Udruga Suncokret skupština (21)

Članovi Udruge Suncokret jedva čekaju na novo društvo. Kako volonterke kažu, njima jako malo treba za sreću. Članovi i volonteri pozivaju vas da im se pridružite u borbi protiv predrasuda te da uljepšate svoje i njihove dane.

 [print_gllr id=42881]