Home Izdvojeno Gorica domaćin za 450 plesača iz cijele zemlje

Gorica domaćin za 450 plesača iz cijele zemlje

U dvorani Gorica danas i jučer traju Susreti hrvatskih plesnih ansambala

PODIJELITE

Velika Gorica već je petu godinu za redom domaćin Hrvatskom saboru kulture koji je i ove godine u naš grad doveo Susrete hrvatskih plesnih ansambala. Ovo su jubilarni, 30 susreti, koji se u dva dana vikenda održavaju u dvorani Gorica, a na kojima se predstavlja 450 izvođača iz cijele Hrvatske i Slovenije. Plesačice i plesači predstavljaju svoj jednogodišnji rad putem koreografija koje su pristigle na natječaj i odabrane su od Hrvatskog sabora kulture, pojasnila nam je stručna suradnica pri HSK-u Valentina Dačnik.

A upravo je Velika Gorica odabrana kao grad domaćin jer, dodaje Dačnik, prepoznaje projekt iz godine u godinu , ima plesnu publiku te razumije ovakve projekte. Osim toga upravo je u Gorici jedan od najistaknutijih plesnih klubova u Hrvatskoj i svijetu, osvajač domaćih ali i inozemnih najviših nagrada, PK Megablast koji se organizacije ove manifestacije primio u suradnji s Pučkim učilištem Velika Gorica.

„Gorica je grad folklora, pjesme, plesa, ali grad djece, mladih, vatrogasaca. Zbog toga mnogo ulažemo u djecu, a posebice u kulturu i kulturne običaje naše zajednice“, istaknuo je prilikom otvorenja manifestacije zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec i tajnik HSK-a Dražen Jelavić

Plesni spektakl nastavlja se i danas, od 18:30 u dvorani Gorica. Osim plesnih točaka na katu Učilišta postavljena je i izložba koja prati događanje,a riječ je o umjetničkim plesnim fotografijama ansambla iz Požege koji slavi 20 godina rada, autora Mladena Božičkovića prema ideji Ilijane Lončar.