Home Sport Gorica bolja od Udarnika

Gorica bolja od Udarnika

PODIJELITE

Nakon nekoliko sezona ponovo su se sastale u gradskom derbiju u istom natjecateljskom rangu rukometašice Udarnika i Gorice. Prije toga Gorica je igrala u 2.HRL Zapad, a Udarnik je čak sezonuipol bio u stanju mirovanja, nije se uopće natjecao, odnosno imao je zaleđen status.

U aktualnoj sezoni oba kluba su na dnu ljestvice, jer im je igrački kadar sastavljen od mladih igračica (pogotovo Gorice), a neke od njih po prvi puta igraju u ligaškom sustavu. U prvim kolima dešavali su im se samo porazi, od visokih do katastrofalnih. Situacija je trenutačno nešto bolja, stigle su i prve pobjede, a postave sada izgledaju nešto ozbiljnije.

Gorica je puno dobila povratkom sestara Kovač, Mateje i Ana Marije, dolaskom Martine Petratić, te sve sigurnijim vratarkama Mihaelom Lukinić i Lukrecijom Čurek. Ova postava je nezamisliva bez odlične Danijele Mihaljević, talentirane i svestrane sportašice, igračice koja odigra cijelu utakmicu bez minute odmora.

Udarnik je imao problema s ozljedama, nekoliko utakmica je ispustila kapetanica Maja Perica, ali sada je ozbiljnije ozlijeđena Kramarić i vjerovatno će biti na dispoziciji tek na proljeće. Najubojitija igračica je Martina Gorupić, a najborbenija je Anita Zrinušić. Kada bi ostale igračice mogle bar približno pratiti njih dvije onda bi bodovni konto Udarnika bio znatno veći.

Derbi je bio izjednačen do finiša prvog dijela, a onda se Gorica odlijepila i na odmor otišla s tri pogotka viška. Početkom drugog poluvremena igračice trenera Igora Panadića su izgledale dobro (12:14, 13:15), a onda su počele padati u ponor (13:17, 14:19), dvije super brze kontre Mihaljević i semafor je pokazivao 14:21! Izgledalo je da je meč odlučen, ali golmanica Doris Ankon je tada zaključala svoja vrata i Udarnik se vratio (18:21) postigavši tri pogotka s igračicom više. Kritičnu situaciju (21:23) za igračice u plavim dresovima spasio je timeoutom njihov trener Ivan Ključe. U dramatičnoj završnici odlično je vrata Gorice čuvala Mihaela Lukinić, matchwinner Matea Kovač završila je posao uz pomoć sestre Ane Marije i neuhvatljive Mihaljević, a dva nova pogotka Gorupić samo su ublažili poraz njene ekipe.

Pljesak velikog broja gledatelja bio je zaslužena nagrada akterima vrlo dobre utakmice. Atmosfera u gledalištu korektna, ponašanje igračica unatoč žestokim sudarima u granicama fair playa. Ovakav derbi je istinska rukometna promidžba.

(DJ)

3.HRL (ž) Središte – 10. kolo

Udarnik – Gorica 24:27 (11:14)

Dvorana Srednjih škola. Gledatelja 180. Nedjelja, 08.12.2013., 18 sati. Suci: Josip Gagula i Mirko Zorko (oba iz Zagreba). Nadzornik: Milan Emanović (Sesvete).

UDARNIK: Kristina Ogulinec (5+0), Doris Ankon (9+0), Marija Miličević, Ivana Čolić, Martina Vugrinović 1, Anita Zrinušić 3, Martina Gorupić 9(2), Sonja Galić 2, Petra Vujnović 2, Valnea Vuković 3(2), Hana Lović, Ivana Pavišić, Maja Perica (cap.) 4, Leona Pirš, Sara Golubić, Katarina Kolarević. Trener: Igor Panadić.

GORICA: Lukrecija Čurek (4+1), Mihaela Lukinić (10+0), Maja Sremić 1, Ana Marija Kovač 2, Ivana Tolić 2, Matea Kovač 12(4), Danijela Mihaljević 6, Josipa Lukinić, Helena Detelić 2, Karmela Ivančić, Mia Kos, Martina Petretić 2, Barbara Zeljko. Trener: Ivan Ključe.

Sedmerci: Udarnik 5(4), Gorica 4(4). Isključenja: Udarnik 16 min., Gorica 8 min.

[print_gllr id=5051]