Home Izdvojeno GORICA BEZ VODE Pratite najnovije informacije

GORICA BEZ VODE Pratite najnovije informacije

Razlog je puknuće cijevi, utvrđuje se kvar

PODIJELITE

20:00 Cijeli dan velikogorička su naselja bez vode. Prema informacijama iz VG Vodoopskrbe zbog kvara na vodoopskrbnom sustavu sve raspoložive ekipe su i u ovim trenutcima na terenu i rade na otklanjanju kvara. Prema neslužbenim informacijama, vodoopskrbna cijev pukla je na nekoliko mjesta. Razlog nije poznat, ali moguće je tome doprinio i nedavni potres.

Danas je organizirana opskrba vode cisternom VG Vodoopskrbe u goričkim naseljima, a ako kvar do sutra ne bude saniran, očekuje se isto. Mještani uskaču jedni drugima u pomoć, nude vodu iz svojih bunara. Ovim putem apeliramo i na sve one koji kod kuće imaju bunare da se prvo uvjere je li voda iz bunara ispravna i zdrava za piće kako ne bi došlo do neželjenih zaraza.

14:20 VG Vodoopskrba je osigurala cisterne s pitkom vodom za naselja u kojima još nije uspostavljena normalna opskrba prema sljedećem rasporedu:

1) Vukovina kod društvenog doma 14.00-14.30
2) Kuče kod društvenog doma 14.40-15.10
3) Buševec Trg Seljačke sloge kod društvenog doma 15.20-15.50
4) Ogulinec Društveni dom 16.00-16.30
5) Rakitovec kod Društvenog doma 16.40-17.10
6) Turopolje kod Društvenog doma 17.20-17.50
7) Mraclin kod Društvenog doma 18.00-18.30

Popravak kvara očekuje se do kraja dana.

10:00 Ekipe VG Vodoopskrbe rade na saniranju oštećenja. I dalje nema vode u okolnim naseljima. U Velikoj Gorici opskrba teče normalno.

8:52 Opskrba vodom u samom naselju Velika Gorica je normalizirana. Problemi postoje još u okolnim naseljima. Ekipe VG Vodoopskrbe rade na saniranju oštećenja.

Od ranog jutra područje cijele Gorice je bez pitke vode. Razlog tome je puknuće cijevi. Ekipe VG Vodoopskrbe i ostale su na terenu kako bi utvrdili gdje je došlo do puknuća, a poduzima se sve kako bi se uspostavio normalan dotok vode u narednom vremenu.

“Zbog kvara na vodoopskrbnom sustavu Velike Gorice sve raspoložive ekipe su na terenu radi otklanjanja istog u što kraćem mogućem vremenu. Stoga vas molimo za razumijevanje i strpljenje”, poručuju iz VG Vodoopskrbe.

“Zbog noćašnjeg oštećenja na vodoopskrbnom sustavu, na širem području grada očekuje se privremeni prekid opskrbe vodom. Uskoro ćemo objaviti dodatne informacije.”, poruka je iz gradskog Stožera za civilnu zaštitu.