Home Vijesti GORICA BEZ STRUJE Kvar u Mraclinu, Gorica i okolica dva sata u...

GORICA BEZ STRUJE Kvar u Mraclinu, Gorica i okolica dva sata u mrklom mraku

PODIJELITE

Više od dva sata Velika Gorica i okolica bili su bez struje. Električna energija stigla je oko 23:17 sati. Prvo je puštena na područje Donjeg Turopolja i susjednih općina, potom i užeg centra grada. Potvrđeno je kako je kvar izbio na trafostanici u Mraclinu i proširio se ne samo na područje Gorice već i prema Glini i Petrinji te susjednim općinama Pokupskom i Kravarskom zbog čega je cijelo to područje više od dva sata bilo bez električne energije. Šteta je sanirana, sve je pod naponom, prema informacijama ne bi trebalo biti daljnjih sanacija niti sličnih situacija.

Grad u mraku

“Gospodine, bez struje je cijeli grad, 60 tisuća stanovnika” govori u telefonsku slušalicu djelatnik u goričkom HEP-u zadržavajući ljubaznost i smirenost preko telefona koji neprestano zvoni. Neuobičajena noć u gradu, svakako. “Ovo je dušu dalo za krađe i provale”, čujemo u glasnijem razgovoru policijske službenike. “Kad će struja? Trpi nam proizvodnja, kruh je u peći”, govori pak gospođa koja stiže u HEP iz pekarnice prekoputa.

Iako ni iz jednog izvora još uvijek nema službene potvrde sve je izglednije kako je ipak kvar krenuo s trafostanice u Mraclinu. “Riječje o kvaru na višem naponskom nivou”, ono je što službeno dobivamo. I očevici su javili kako su vidjeli bljesak, poput vatrometa i dim iz smjera trafostanice nešto iza 21 sat. Struje je u cijelom gradu nestalo u 21:15, a uskoro se oglasio i gradonačelnik, Dražen Barišić.

Gradonačelnik pozvao na oprez, ne rade semafori

“Iako još nema službeno potvrđene informacije, nestanak struje u Velikoj Gorici povezan je sa eksplozijom osigurača na trafostanici u Mraclinu. Prema informacijama iz HEP-a opskrba električnom energijom bi se trebala normalizirati kroz pola sata do sat vremena. Grad je poduzeo korake u okviru svoje nadležnosti za sigurnost u prometu te pozivam građane na pojačani oprez, ali isto tako molim za razumijevanje i neširenje panike.”, piše gradonačelnik iza 22 sata.

Sastao se i krizni stožer. Zamjenik gradonačelnika, Krešimir Ačkar na svom je Facebook profilu objavio:” Hitno je sazvan krizni stožer nakon nestanka struje i prestanka rada semafora zbog navedenog problema u našem Gradu te su sve nadležne službe na terenu. Policija i DVD-ovi su na velikogoričkim prometnica i reguliraju promet radi sigurnosti”

Ovako je izgleda večerašnja kronologija:

21:15 Velika Gorica je bez struje, kao i neka naselja. Prema nekim izjavama očevidaca veliki oblak dima dignuo se iz smjera trafostanice u Mraclinu.
21:35 Iz policijske postaje Velika Gorica nema službenih informacija. Djelatnici su na terenu. Neslužbeno, kvar je krenuo ili iz trafostanice u Mraclinu ili u Novom Čiču gdje se također nalazi glavni vod.
21:46 U goričkom HEP-u pokušavaju sanirati kvar. Izgledno je, kažu, da je kvar krenuo iz mraclinske trafostanice.
21:55 Informacija: Eksplodirao je osigurač na trafostanici u Mraclinu, struja bi trebala stići kroz pola sata do sat vremena

22:00 Informacija kako je u tijeku podizanje sustava na mraclinskoj trafostanici.

22:05 “Iako još nema službeno potvrđene informacije, nestanak struje u Velikoj Gorici povezan je s eksplozijom na trafostanici. Grad je poduzeo korake u okviru svoje nadležnosti za sigurnost u prometu te pozivam građane na pojačani oprez, ali isto tako molim za razumijevanje i neširenje panike”, napisao je na svom Facebook profilu gradonačelnik Dražen Barišić.

23:12 Prvi poziv da je struja stigla dobivamo od stanovnika u Buševcu

23:17 Struja stigla i u Veliku Goricu