Home Vijesti Goran Beus Richembergh obilaskom Doma zdravlja odat će priznanje medicinskim sestrama

Goran Beus Richembergh obilaskom Doma zdravlja odat će priznanje medicinskim sestrama

PODIJELITE

Povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara, kandidati Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata Velike Gorice za gradonačelnika i njegove zamjenike – Goran Beus Richembergh, Ivana Dubovečak i Pero Josipović obići će ordinacije u Domu zdravlja Velika Gorica i područne ordinacije i tom prilikom čestitat će medicinskim sestrama njihov dan i odati im priznanje za njihovu neprocjenjivu ulogu i doprinos našim životima.

– Kao mali znak pažnje Goran Beus Richembergh će medicinskim sestrama darivati poklon paketiće koje su izradile članice Ženske inicijative HNS-a koji se sastoje od pripravaka na bazi lavande: ulja, soli za kupanje, balzama za usne i maske za odmor – poručuju iz stranke.

Obilazak počinje sutra u Domu zdravlja Velika Gorica s početkom u 9 sati i 30 minuta.

Goran Beus Richembergh i članice Ženske inicijative HNS-a Velike Gorice već su 2009. u sličnoj akciji koristili priliku naglasiti važnost sestrinstva i njihove izuzetne uloge u zdravstvenom sustavu.

Međunarodni dan medicinskih sestara obilježava se 12. svibnja kao spomen na englesku medicinsku sestru Florence Nightingale, začetnicu modernog sestrinstva u svijetu, inicijatoricu profesionalnog obrazovanja medicinskih sestara, autoricu metodološkog sustava njege bolesnika i općeprihvaćene bolničke organizacije.