Home Izdvojeno Godišnjim koncertom dokazali da njeguju stare pjesme i plesove

Godišnjim koncertom dokazali da njeguju stare pjesme i plesove

PODIJELITE

 

kud

KUD ‘Stari grad Lukavec’ priredio je svoj godišnji koncert, a na njemu pjesme i plesove koje su pripremali proteklu godinu. Predstavili su sve tamburaške, pjevačke i plesačke skupine, ali i radionicu rukotvorina koja djeluje u sklopu KUD-a.

– Puno ljudi nije upoznato što te radionice KUD-a znače, a dva put godišnje imamo prigodu da izložimo naše rukotvorine. Cilj nam je da posjetitelji koncerta dožive naš rad koji je kontinuiran, a pauzu imamo isključivo u kolovozu za vrijeme ljetnih praznika – rekao je predsjednik KUD-a Stjepan Šajnović.

akcija-skolarac2

Osim domaćina, na koncertu su nastupili i gosti iz kulturno-umjetničkih društava ‘Crnac’, ‘Preslica’ i ‘Horvati’. U ugodnom društvu, uživali su svi.

– Društvo, ekipa, veselje, prekrasno je, a da i ne pričam o jako dobrim nastupima – naglasila je članica KUD-a ‘Stari grad Lukavec’ Marija Filip.

kud3

KUD Stari grad Lukavec, koji nosi ime jedine zidane utvrde u Turopolju, osnovan je prije 14 godina i okuplja 90 aktivnih članova u raznim sekcijama – dvije dječje, jednoj odrasloj plesačkoj, vokalnoj i tamburaškoj sekciji. Prva postava KUD-a ima osam koreografija s kojima se predstavljaju na različitim svečanostima, a vokalna sekcija u svom opusu ima 20-ak glazbenih brojeva. Društvo posjeduje i veliki fundus narodnih nošnji.