Home Politika GO SDP poziva na sazivanje konstituirajuće sjednice i poručuju da žele raditi...

GO SDP poziva na sazivanje konstituirajuće sjednice i poručuju da žele raditi u interesu građana

PODIJELITE

Članovi Gradske organizacije SDP-a Velike Gorice danas su sazvali konferenciju za novinare u susret konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća grada Velike Gorice.

Na konferenciji za medije govorili su Ozren Robić, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Velika Gorica i Ivo Jelušić. “Izbori su iza nas, građani su odlučili i oko toga više rasprave nema. Odabrali su da nositelj dužnosti bude novi gradonačelnik, ali i da njegova koalicijska lista nije dobila većinu u gradskom vijeću. Mi tu odluku poštujemo, a očekujemo da je poštuju i ostali.”govori Ivo Jelušić te spominje sve probleme o kojima je i on govorio u kampanji te navodi kako oni i dalje nisu riješeni.

“Oko pročistača se i dalje ne događa ništa, a kasni se i dovodi se u pitanje ozbiljna investicija. Ništa se radi po pitanju javnog prijevoza, tržni centar je i dalje zapušten. Problemi su i dalje tu zbog čega mi pozivamo gradonačelnika da što prije krene u dovršetak konstituiranja Gradske vlasti i konstituiranje Gradskog vijeća i da započnemo zajedno rješavanje ogromnih nagomilanih problema.”, poziva Jelušić.

Spominje i da je trošenje vremena i energije vladajućih na pokušaje razgovara s pojedinim ljudima izabranima u Gradsko vijeće nepotrebno te da treba provoditi volju građana. Također napominje da GO SDP uz koalicijske partnere obećava da će svaki kvalitetan i dobar prijedlog koji je u interesu građana podržati. “Nema potrebe za kupovinom onih koji nisu bili na njegovoj listi. Ne želimo da se od ikoga tko je izabran u Gradsko vijeće pravi moralna ljudska i politička krpa. Nemojmo to ljudima činiti. Onaj prijedlog koji nije dobar i koji je na štetu grada nećemo podržati. Nadam se da ne radi na tome da skuplja ljude koji će podržavati njegove loše prijedloge. Za dobre prijedloge imat će i našu podršku.”, zaključuje Jelušić i poziva na što brže konstituiranje Gradskog vijeća. “Idemo što prije zasukati rukave i zajedno rješavati građane ovog grada.”

Podsjećamo, konstituirajuća sjednica se po zakonskom roku mora sazvati unutar mjesec dana od objave službenih rezultata izbora.